Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi változna, ha nem forogna a...

Mi változna, ha nem forogna a Föld, csak keringene a Nap körül?

Figyelt kérdés
2014. nov. 6. 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Eléggé bajos lenne... A Nap felöli oldalon rettentő meleg lenne, az ellentétes oldalon örök sötétség és hideg.

(Talán nem pusztulna ki a teljes emberiség, de simán lehet, hogy minden emlős kb. kapásból kipusztulna. Kellemes nem lenne, az biztos. Én nem szeretném megélni.)

2014. nov. 6. 15:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Igazából elrontottam:szóval ha a Föld nem keringene, csak forogna a tengelye körül, kialakulhatott volna az élet?
2014. nov. 6. 15:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor mindenhol egyféle (nem közös) éghajlat lenne.

Szerintem most is van ilyen hely a Földön (talán az esőerdők?), ahol így van, és élet is van.

2014. nov. 6. 16:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy elírtam. Szóval éghajlat alatt azt értem, hogy ugye nálunk a 4 évszak alatt viszonylag mások a környezeti viszonyok...
2014. nov. 6. 16:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Föld nem keringene a Nap körül, akkor nem lennének évszakok. Ha például a mai nappal szűnne meg a Föld forgása, akkor az Északi-sarkon soha többé nem jönne fel a Nap, Magyarországon állandósulna ez a késő őszi időjárás, az Antarktiszon viszont sohasem lenne éjszaka. Az élet, szerintem ettől függetlenül megjelent volna.

#1 Ha a Föld forgása szűnne meg akkor nincs értelme Nap felőli, illetve azzal ellentétes oldalról beszélni, mivel a nappalok és éjszakák egyformán fél évig tartanának. Az általad leírt eset akkor következne be, ha a Föld forgási és keringési ideje megegyezne (azaz a Föld évente egyet fordulna).

2014. nov. 6. 16:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Ja, igen, valóban így értettem, ha mindig uazt az "arcát" mutatná a Föld a Napnak. Egyébként, akár uazt az "arcát" mutatná a Föld a Napnak, akár megszűnne a Föld forgása, mindkettő nagyon súlyos következményekkel járna...

Ha a keringése szűnne meg, azt nehéz elképzelni, mert akkor a Nap gravitációja beszippantaná a Földet és az is elég baj lenne...

2014. nov. 6. 16:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Eddig egyik válasz sem teljesen fedi a valóságot. :) Ha megszűnne a Föld forgása, akkor egy nap pontosan egy évig tartana. Mint ahogy a Hold sem forog a tengelye körül, mindig ugyanazt az arcát mutatja a Föld irányába (leszámítva a minimális librációs mozgást), mégis vannak rajta nappali és éjjeli ciklusok.

Ha viszont a Föld keringése szűnne meg, akkor ahogy előző írta, a Föld rövid úton a Napba zuhanna.

2014. nov. 7. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!