Melyik fizikust válasszam?
Figyelt kérdés
Házidolgozatként készítenem kell egy Powerpointos prezentációt egy fizikus életéről és munkásságáról. Lehet magyar és külföldi is? Kit válasszak? Ötleteket szeretnék:)2010. jan. 26. 22:36
1/11 anonim válasza:
Milyen hosszúnak kell lennie az előadásnak?
2/11 anonim válasza:
Szerintem vagy Püthagorasz vagy Trócsányi Zoltán.
3/11 anonim válasza:
Válaszd Szilárd Leót, neki nemsokára szülinapja lesz :) Száztizenkettedik!
4/11 A kérdező kommentje:
10 dia a minimum, szal nem kell sok. Csak nem volt ötletem és gondoltam hátha kapok párat.
Köszi nektek, és várom még az ötleteket ha vannak:)
2010. jan. 26. 23:51
5/11 anonim válasza:
Enrico Fermi és Nikola Tesla élete és munkássága is érdekes. Sok hasznosat tudsz is belőle tanulni. Ajánlom valamelyiket!
6/11 anonim válasza:
Arisztotelész :) Régen a matek és a fizika nagyjából egyet jelentett, szóval.
7/11 anonim válasza:
Ha nem az egész osztálynak van feladva, hanem csak neked/kevés embernek, akkor szerintem a "marslakók" közül.
( [link] ) .. eléggé "elcsépelt" téma, de pont emiatt rengeteg infót találsz róluk...
Viszont ha többen adtok elő, akkor biztos lesz, aki közülük választ, szóval akkor nem jó :)
Utóbbi esetben inkább egy ma élő fizikust, róluk neten sokmindent találni, de tananyag még nincs tele velük, úgyhogy izgalmasabb téma...
8/11 anonim válasza:
Marie Curie szerintem hálás téma.
9/11 anonim válasza:
Lise Meitnert! Szegényt egész életében méltatlanul elnyomták(mert zsidó és nő volt) ,pedig ő adott magyarázatot először a maghasadás jelenségére, meg sok más dologban is részt vett. 3-szor jelölték Nobel díjra és egyszer se kapta meg. [link] Viasat Historyn volt róla egy nagyon jó dokumentum film(címe asszem Einstein nagy ötlete volt).
10/11 anonim válasza:
Szerintem Tesla a legérdekesebb, már csak a vezeték nélküli elektromosság miatt is (vagy valami ilyesmi):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!