Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen helyeken dolgozhat az,...

Milyen helyeken dolgozhat az, aki gyógyszerészként végzett? És ott mit dolgozik pontosan?

Figyelt kérdés
Eddig nem gondolkoztam a gyógyszerészetin, mindig orvos szerettem volna lenni. De talán könnyebb lenne gyógyszerészetire bejutni, mint orvosira, mivel nem hiszem, hogy fel tudnék készülni olyan nagyon jól az érettségire... Ja és az egyetemről is szívesen fogadok információkat.

2014. nov. 2. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Dolgozhatsz patikában, ami jól fizet. Ha nem egy hipermarketben van, akkor kényelmes munka. Dolgozhatsz gyárban, ahol tervezheted a gyógyszerek összetételét, a gyártásban vagy a laboratóriumi vizsgálatok kidolgozásában is részt vehetsz. Lehetsz orvoslátogató. Vagy gyógyszer marketing területén is dolgozhatsz. Az egyetem nagyon nehéz, ha úgy gondolod kevés vagy orvosira, akkor ide is az leszel, mert ez nem könnyebb képzés, hanem más jellegű.
2014. nov. 2. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Az előbb elmondottakon túl nagyon sokféle alkalmazott élettudományi kutatómunkában alkalmaznak szívesen gyógyszerészeket kutatóintézetekben és egyetemeken.
2014. nov. 3. 15:08
 3/5 anonim válasza:
Ne a ponthatár alapján válassz! Ha orvos akarsz lenni, akkor halassz egy évet, ha mégsem gyere gyógyszerészetire, nyugi ez sem büfészak, sőt van olyan nehéz mint az orvosi hidd el, csak mást kell tanulnod, ennyi. A lehetőséget tárháza pedig viszonylag nagy, ne gondolj arra, hogy ez egy diplomás bolti eladó szak/kar, mert ez nagyon nem így van
2014. nov. 4. 23:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Elsőéves gyógyszerészhallgató vagyok a Debreceni Egyetemen. Nem egy egyszerű szak, rengeteget kell tanulni, de szerintem mindenhol. A matematika az ami húzósabb első félévben és a sejtbiológia. Fizikából házik vannak, amelyekből 250 pontot tudsz összegyűjteni maximum, ha legalább 125 pont nincs meg, akkor nem kapsz aláírást a tárgyadra és a félévedre. A kémia tanulható, ha tisztességesen felkészülsz az emelt szintű kémia érettségire, akkor az előadásokra felesleges is lesz bejárnod, mert könyvből meg tudod majd tanulni az anyagot. A kémia vizsga a legkorrektebb félévkor, 800 kérdés van, amit kiadnak előre, neked "csak" ki kell dolgozni. Tudom, hogy soknak tűnik, de legalább kiadják őket. Hirtelen ennyi jut eszembe. Ha kérdésed van, írj és szívesen válaszolok! :) Hajrá és sok sikert, bárhova is adod majd be! :)
2014. nov. 4. 23:15
 5/5 anonim ***** válasza:
A 4. vagyok. Ha mégis gyógyszerész szakra mennél, de aztán orvosira szeretnél menni, akkor sem vesztesz sokat, mert az első két évben a tárgyak szinte ugyanazok: sejtbiológia, genetika, élettan, anatómia, szövettan, kémia, biofizika :)
2014. nov. 4. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!