Hány olyan bolygót ismerünk ami hasonlít a földhöz?
Figyelt kérdés
2010. jan. 24. 17:16
2/17 anonim válasza:
A Majmok bolygóját. Az egy az egyben olyan, mint a föld.
3/17 anonim válasza:
Tudod mekkora szám lenne, hogyha ismernénk olyat?
Akkor azon lehetne élet, van rajta víz, kész káosz lenne.
Egyelőre nem találtunk semmit, túl nagy ehhez az univerzum.
4/17 anonim válasza:
Ha ismernénk egy ilyet, a cigányprobléma mint olyan, nem létezne már
6/17 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
7/17 anonim válasza:
Milyen tekintetben?
Kőzetbolygót sokat ismerünk. Földméretűt sem keveset. De olyat, amin a körülmények hasonlóak lennének, egyet sem.
L
8/17 anonim válasza:
Egyre több exobolygót fedeznek fel, de kevés olyan van, amin a földihez hasonló élet kialakulhatna. Hallottam már ezzel kapcsolatos híreket, de nem gondolom, hogy 5-6 bolygónál többről lenne szó.
9/17 X. Maté válasza:
Most egy szonda fogja figyelni, hogy 1 bolygó milyen messzire van a naptól stb. Olyan bolygókat keres, amik föld típusúak. Egyébként ahol vizsgálják egy becslés szerint minden ezredik bolygó lesz ilyen. Ez rengeteg!
Egyébként ha életet keresünk, nem kell kimenni a naprendszerünkből se :) Ha jól emlékszem a Jupiter egyik holdja teljesen meg van fagyva, ami alatt víz van. Oda is küldenek egy szondát... (Ugyebár, ahol van víz ott valószínűleg élet is)
10/17 X. Maté válasza:
Előzőt is én írtam. Eszembe jutott, hogy azon filóztak, hogy nem is biztos, hogy kell víz az élethez, mert találtak egy bolygót, ahol már nem is tudom milyen folyékony anyag van, de nem víz és akár ott is lehet élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!