Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik velünk halálunk...

Mi történik velünk halálunk után? Tudomány szerint van valami?

Figyelt kérdés
2014. okt. 19. 18:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
#7 Az energiát a tested termeli, amit (többek közt) az agyad felhasznál, melynek során létrejön a tudatod.
2014. okt. 19. 19:20
 12/19 anonim válasza:

Neurológus vagyok és a Semmelweis egyetemem vagyok tanársegéd.

A tudomány szerint nincs halál utáni élet, viszont nagyon sokat kutattam a halálközeli élményeket. Nagyon sokra van magyarázat, de vannak olyan élmények, amikre nem tudjuk a magyarázatát, mert biológiai képtelenség olyan állapotban, olyanokat tapasztalni. A tudomány nagyon sok mindent nem tud még az agyról az elméről, tudatról.

2014. okt. 19. 19:22
 13/19 anonim ***** válasza:

"tehát egyfajta energiából jön létre a tudat"

Pontosan. És ahogy az energia utánpótlás megszűnik, úgy a tudat is. Pontosan ez az, amit az energiamegmaradás jelent. Egy energiát emésztő folyamat leáll, ha nem kap több energiát. Egy közegellenállásos térben mozgó test megáll, ha nem tolják. Egy motor leáll, ha elfogyott az üzemanyag. Ez a logika. Az, hogy más dimenziókba kerül meg újjászületik meg mittudomén, na az a találgatósdi.

2014. okt. 19. 19:29
 14/19 anonim ***** válasza:

" Amit meg szellemi energiának neveznek, az fizikailag nem energia, hanem csupán magának az anyagi testnek a sajátos képessége, ami fizikailag értelmezhetetlen."

Akkor honnan mondja olyan biztosan a tudomány, hogy a halállal megsemmisül?

Erre mondja a tudomány, hogy nem létezik, és akinek van tapasztalata róla azt kinevetik.

2014. okt. 19. 20:50
 15/19 anonim ***** válasza:

A tudatot nem tekinteném energiának.

Kell-e energia tudathoz? Lehet. Nem mondom, hogy nem. De nem energiában mérhető dolog.

Ha egy labdát 1 lépcsőfokkal magasabbra teszek, lesz tudata? Hisz növeltem a (helyzeti) energiáját? Ha egy rugót összenyomtam, akkor lesz-e annak tudata?

2014. okt. 19. 21:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Kérdésedre a válasz: a természettudományok (egyenlőre) biztosat nem tudnak mondani erről a kérdésről. Lehet, hogy soha sem lesz - természettudományos!!! - válasz erre a kérdésre.
2014. okt. 19. 21:13
 17/19 Ozmium42 ***** válasza:

A 6. és 13. válasz teljesen korrekt természettudományos cáfolata volt a tudat testtől független megmaradásának.

A többi tényleg légből kapott fantázia, és nem értem, miért nekünk kellene megcáfolni, mikor mindig direkt úgy találják ki, hogy ne lehessen. A 16. dimenzióban él a láthatatlan rózsaszín egyszarvú, a tudomány eddig nem tudta megcáfolni a létezését, hát akkor mire ez a nagy magabiztosság, hogy nem létezik?

2014. okt. 19. 23:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Pont az energiamegmaradás miatt nem létezhet külső lelked.

Ugyanis a tudatod és a lelked közötti energiaáramlást akkor már régen ismernénk, és tudnánk róla.

2014. okt. 20. 01:50
 19/19 anonim ***** válasza:
A tudomány mai álláspontja szerint halálod után megesznek a kukacok.
2014. okt. 20. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!