Lézerceruza által kiadott fény a falról visszaverődve nem veszélyes?
Figyelt kérdés
Ugyanaz a fény van a falon is, mint ami távozik a lencséből közvetlen belenézés esetén. Visszaverődve már nem veszélyes?2014. okt. 16. 10:47
1/7 anonim válasza:
Nem az egész nyaláb (?) verődik vissza a falról a szemedbe. Ha így lenne, csak 1 pontból lehetne látni a falról visszaverődő fényt.
Ezért ez szerintem sokkal kevésbé veszélyes, mint közvetlenül belenézni.
2/7 anonim válasza:
Lezerbe belenezni pont azert veszelyes, amiert egy reflektorba vagy a napba belenezni. De egy reflektorral megvilagitott vagy egy napfennyel megvilagitott testet nezni nem veszelyes, vajon miert merul fel, hogy a lezerrel megvilagitott testet nezni veszelyes?
3/7 A kérdező kommentje:
A napokba vettem egy lézerceruzát, előadásokhoz kell.
Előtte sose volt nekem ilyen és érdeklődök a biztonságos használatáról.
2014. okt. 16. 11:52
4/7 anonim válasza:
Közvetlenül a lézerfénybe nézni azért veszélyes, mert az energiája kis keresztmetszetben oszlik el. Amikor falról visszaverődik, akkor már annyira diffúz lesz a fal egyenetlensége miatt, hogy az energiasűrűsége jóval kisebb.
5/7 anonim válasza:
Szemközt álló tükörre, derékszögű prizmára azért ne villants rá vele!
7/7 anonim válasza:
A fal egyenetlensége miatt a lézernyaláb erősen szóródik. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy minden irányból látni lehet a falon a "lézerpöttyöt". A szemedbe csak egy icipici töredéke jut az eredeti energiasűrűségnek.
A tükörről visszaverődő lézer viszont például veszélyes, mert a tükör alig okoz szóródást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!