Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Amfetaminra emlékeztető...

Amfetaminra emlékeztető hatást el lehet érni könnyen beszerezhető szerek kombinációjával?

Figyelt kérdés

Tehát leegyszerűsítve: Amfetamint évekkel ezelőtt próbáltam vizsgaidőszakban, és most megint jól jönne, de nincs sajnos semmilyen forrásom a beszerzéséhez. A kérdésem az lenne, hogy könnyen beszerezhető szerek kombinációjával el lehet érni, vagy meg lehet közelíteni az amfetamin vagy a ritalin hatását? Ha igen, milyen összetevőkkel?

(gondolok ilyenre pl hogy koffein + xxxx + yyy + stb)

2014. okt. 15. 20:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
"Tényleg ennyire gátlástalanul árusítanak minden cuccot, amit még nem volt ideje feketelistára tenni a drogfelügyeleteknek?": Nem, ez egy viszonylag veszélytelen növény. Viszont a az Azariuson találsz veszélyesebbeket is. Amúgy a kormány a hülye, mert, ha legális lenne a fű, szerintem sokkal kevesebb "alternatíva" ftuna.
2014. dec. 9. 18:10
 12/21 anonim ***** válasza:
*futna
2014. dec. 9. 18:10
 13/21 anonim ***** válasza:
Amúgy ez még annyira nem is meglepő, mert a Spice (fűszerű szintetikus cucc) tök sokáig volt a piacon (több évig) és közben egy kanabinoidot tartalmazott, ami ha jól tudom illegális is volt. Ebből is látszik, hogy a kromány igazából szarik a fejünkre és a füvet ellenzők tudatlansága (tisztelet a kivételnek), mert ez ha jól tudom veszélyesebb és ha jól tudom kiskorú is hozzájuthatott legálisan boltban.
2014. dec. 9. 18:15
 14/21 anonim ***** válasza:
60%
Funonym007: Ne haragudj de kicsit sértettnek érzem magam. Én is azok közé tartozom akik ellenzik a fű legalizálását, de nem hinném hogy ez a tudatlanságomból származik, sőt ellenkezőleg. Vegyészmérnökként végeztem, sőt hogy pontosabb legyek, gyógyszervegyész-mérnökként, ezért aztán a különböző szerves kémiai tárgyakból többször is elmondták, hogyan működnek a kábszerek. Ráadásul én vettem fel élvezeti szerek nevű tárgyat is hogy többet tudjak erről, és ott meg azt mondták hogy a THC-nak olyan a biokémiai hatásmechanizmusa, hogy olyan molekuláris biológiai változásokat idéz elő ami kiváló táptalaj lehet epilepsziás rohamok, pánikbetegség és depresszió kialakulásához. Ilyen rohamok akár az első használatkor is kialakulhatnak, de a rendszeres használók között ritkán kialakulhatnak az egyéb pszichés eredetű betegség is pl skizofrénia. Oké ezek elszigetelt és ritka jelenségek, de egyértelműen megfeleltethetőek a THC hatásának, vagyis bizonyított hogy ezeket az okozta, váltotta ki. Egyszerűen ilyen a kémia. Nyilván nem azt állítom hogy fú de veszélyes úristen nagyon rossz és mindenki elmebeteg lesz aki valaha is kipróbálja mert ez nem igaz. De jóval veszélyesebb szer mint ami a köztudatban el van terjedve, mivel az emberek csak a dózis-hatás összefüggést szokták tudni (ami alapján a THC amúgy tényleg elég biztonságos: a hatásos és halálos dózis között ezerszeres a különbség, vagyis csak 1000 spangli lenne halálos, míg alkoholra a halálos mennyiség csak 6-8-szorosa a hatékony dózisnak!!). Szóval a fű is igenis veszélyes és nagyon nem tenne jót a társadalomnak ha legalizálnánk! Egyébként ha kicsit keresgélsz akár youtube-on, találhatsz Zacher Gábor előadásokat ahol Te is meghallgathatod ugyanezeket a véleményeket egy igazi szakember szájából.
2014. dec. 9. 19:15
 15/21 anonim ***** válasza:
Akkor te kivétel vagy utolsó. Viszont az, hogy veszélyes egy anyag (itt a THC), az nem jelenti azt, hogy a legalizálása rossz hatással lenne a társadalomra, mert így is hozzá lehet jutni, ráadásul nem tudod mit adnak neked oda, az illegalizálás nem csökkenti a fogyasztást (vagy csak kismértékben), például a fű illegalitása miatt erősödtek meg a designer drogok és még a bűbszervezetek is gazdagodnak ezzel (nem véletlen, hogy a maffia a szesztilalom idején virágzott fel). Ilyen elven az alkholt és dohány is be lehetne tiltani, mert több kárt okoz a társadalomnak mint az összes drog együtt. Szerintem nem is lehet csak a társaalom érdekeit nézni, mert akkor olyan törvényt is hoznának, hogy csak azok szaporodhatnak, akiknek jó a genetikájuk és a többiek meg eltartanák az ő gyerekeiket. Ez nagyon jó lenne a társadalomnak, mert így okosabbak, erősebbek, teherbíróbbak lennének az emberek. Ebben viszont az átlag polgár a halálát látná, pedig ez is csak egy társadalomra nézve jótékony szabályozás lenne.
2014. dec. 10. 20:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Természetesen át kell egy kicsit fogalmazni, hogy azt az illúziót keltsük, hogy mindenkire ugyan az a törvény vonatkozik (itt most arra gondolok, hogy ha egy magas pozícióban lévő személy vagy és van ismerősöd, akkor könnyen el tudod tusolni az ügyet), mert különben nem férne bele a demokráciába
2014. dec. 10. 20:10
 17/21 anonim ***** válasza:
Szóval így nézne ki kb.: Senki nem nemzhet gyereket, ha nem ér el egy bizonyos szintet egy teszten.
2014. dec. 10. 20:11
 18/21 anonim ***** válasza:

Az a helyzet hogy az emberek mindig igényelték és igényelni is fogják a tudatmódosítókat, ha betiltják ha nem.

Az biztos hogy a fű rendszeres használata nem tesz jót, de azt is nézni kéne milyen helyzet állt elő a betiltásával.

Rohamosan terjednek a különféle dizájner szarságok amik sokkalta károsabbak mint a fű vagy egyéb már ismert ellenőrzött könnyűdrogok(pl ectasy) és mivel ezekhez sokkal könnyebben hozzá lehet jutni, sokszor teljesen legálisan, inkább ezt szerzik be az emberek mint a füvet. Ilyen például a herbál nevű szarság, akár internetről is teljesen legálisan lehet rendelni, viszont egyetlen használat után is sokszor szívritmuszavart és egyéb nyalánkságokat okoz, hosszú távú hatása pedig teljesen ismeretlen

Amúgy ez egy szintetikus kannabinoid, aztán ha jegyezni fogják és betiltják hozzácsapnak a vegyészek a hatóanyaghoz egy atomot és meg is van oldva, ennyi változtatás viszont már elég radikálisan megváltoztathatja a hatását is.

Hollandiát hoznám fel példának, ott a drogpolitikát nem ilyen teljesen begyöpösödött tudatlan inkompetens barmok irányítják mint itt nálunk, ott átlagosan évente 1millióból 3 ember hal meg droghasználat következtében, ez az arány nálunk 2012ben 24 volt és növekvő tendenciát mutat, köszönhetően az eszetlen tiltásoknak és zéró toleranciának.

Szerencsére egyre több állam lép a Holland útra ahol kezdenek végre ésszerűen tudományosan tekinteni erre a területre, pl. Ausztria, Csehország a tengeren túlon pedig az USA, pár évtized múlva talán végre mi is beállunk ebbe a sorba.

2014. dec. 10. 20:37
 19/21 anonim ***** válasza:
Koffein + energiaital +guarana + piraetam
2014. dec. 10. 20:51
 20/21 A kérdező kommentje:
A piracetam valóban nagyon jó a kognitív folyamatok tekintetében, de nem élénkítőszer.
2015. febr. 19. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!