Milyen fénnyel ég az oxigén és a nitrogén?
Figyelt kérdés
Múlthéten írtunk kémiából dolgozatot. Nagyon jól ment, kivétel ez az egy kérdés...
Gyakorlatilag voltak állítások amikhez oda kellett írnia megfelelő betűt.
A:oxigén
B: nitrogén
C:egyik sem
D:mindkettő
És az volt az egyik példa, hogy kék fénnyel ég. És hosszú tanakodás után azt írtam oda, hogy egyik sem. De egy hete ezen morfondírozok, hogy ezt jól csináltam. Ma van kémiánk,kiosztják a dolgozatokat, de én beteg vagyok... Tudna nekem esetleg valaki ebben segíteni? Nagyon megköszönném, és elnézést a kimerítő szövegért!:)
2014. okt. 14. 08:58
1/4 A kérdező kommentje:
Elnézést, azt akartam írni, hogy jól csináltam-e?
2014. okt. 14. 08:59
3/4 anonim válasza:
Az oxigen nem eg, mivel az oxidacio az eges (tehat az oxigen 'egeti' az anyagokat). A nitrogen szinten nem egheto, 3000 fok korul oxidalodik (villamok kornyeken szokott ez bekovetkezni).
4/4 A kérdező kommentje:
úristen,. de ó, nagyon szépen köszönöm!
Egyébként én is így gondolkodtam.:)) Köszönöm szépen még egyszer!:)
2014. okt. 14. 09:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!