A marsi piramisok nem óriás kristályok lehetnek?
Amik az ottani körülmények miatt nőhettek olyan nagyra?
Persze jobb lenne ha az derülne ki valamikor hogy mesterséges objektumok, de hát az emberi képzeletet mindig el kell osztani 10-nek a sokadik hatványával ahhoz hogy megkapjuk a valóságot.
ez ugye sajnos csak akkor derül majd ki, hogyha valami talál rajta valami teljesen bizonyítható megmunkálási nyomot, vagy keletkezési maradványt...
az én véleményem az, hogy van ugyebár a véletlenszerűség illúziója, ami mögött is van egyfajta tudatosság...
bár ez tekinthető csoportosítási illúziónak is /földi, illetve egyéb, szabályos élű, oldalú építmények/ elég kicsi a valószínűsége, hogy mesterséges lenne...
a mars messze van a naptól, és a felszíne sem alkalmas a miénkhez hasonló, szén alapú életforma fenntartására...
egyéb életformák meg miért a miénkhez hasonló építményeket építgetnének globális méretekben szinte? :)
szóval ezek mindmind csak tippek egyenlőre... mint pl nemtudhatjuk hogy a föld belseje tényleg olyan-e mint képzeljük, stb :)
Hirtelen nem tudok olyan anyagot mondani, melynek kristályaira az ötös szimmetria jellemző. ( Lehet, ha hosszasan kotlok rajta akkor sem)
A képen lévő képződmény viszont érdekes.
#4 - ott a hiba a gondolatmenetedben, hogy te eleve feltételezed, hogy ott mindenképp fejlett civilizációnak kell lenni, ami emberi arcra hajazó óriási építményt épített.
A valóság az, hogy az 99,999999%, hogy egy tök véletlenül létrejött felszíni forma. Értem én, hogy mostanság - különösen bizonyos áltudományos pletykalapok hatására - divatos mindenbe földönkívülieket belelátni, de azért a tudomány és a józan logika azt valószínűsíti, hogy nincs ott semmi rendkívüli. Persze, teljesen hihető, hogy ha ott egy olyan szintű civilizáció lenne, amelyik gigantikus nagy arcokat farag a marsi dombvidékbe, az a civilizáció sehol máshol nem hagy nyomot magáról.
Pár fantaszta kedvéért meg nem fognak kockázatosabb és drágább célt keresni a marsjárónak.
Kiemeltem zölddel a "piramis" éleit: [link]
Elég jól látszik, hogy a hegynek két csúcsa van, az azokat összekötő nyereggel, valamint az élek sem egyenesek, valamint a hosszuk is eltérő. Szvsz nem is hasonlít piramisra, ilyen hegyeket a Földön is találhatsz...
A Marson rengeteg arcra emlékeztető objektum van, ahogy a Földön is. Felhők, penészfolt a falon, sziklák, és még sorolhatnánk.
Amire te gondolsz feltehetőleg, a marsi arc, az egy 70-es években készült gyenge minőségű fotón látszik (kvázi) arcnak, ha úgy esnek a fények. A modern, jobb felbontású képeken már egyáltalán nem tűnik annak.
Nekem az élek lávafolyásnak tűnnek, amelyek a keményebb anyagukkal ellenálltak a széleróziónak és így szélárnyékuk megőrizte köztük a puhább anyagot is, természetesen a két-két él közt így szinte síkszerűen. Mondhatni a szél lefújt mindent, ami a lávacsíkoknál jobban kiállt.
Az ötágú lávafolyás sem lenne olyan misztikus látvány, ha látnánk a domb eredeti domborzatát, ami ötfelé vezette a "kőlevet".
Nagyon érdekes, ritka véletlen, de ha a kialakulás ennyire megtippelhető a magamfajta laikusnak is, akkor szerintem kár mesterséges eredetről fantáziálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!