A provitaminok vitaminná alakulása polimerizáció?
Nem vagyok hivatásos szerves kémikus, de szerintem nem. A polimerizáció a monomerek lánccá, ráccsá összekapcsolódása, vagyis a polimerben a monomerek szekvenciái ismétlődnek, ez szerintem a vitaminokra nem igaz.
A DNS sokkal közelebb jár a polimer fogalmához, de én még sosem hallottam azt polimerként emlegetni. Ha az nem, a vitaminok tutira nem.
Kérdező! Nézz egy kicsit utána! Az a vitamin a béta-karotinból éppen úgy keletkezik, hogy egy enzim a vékonybélben kettévágja. (Nézd csak meg a képleteket!)
A dexpantenol a B5-vitamin (pantoténsav) alkohol analógja azaz ahol a B5-vitaminban egy karboxilcsoport van, ott a dexpanthenolban egy hidroxilcsoport.
# Wadmalac
A DNS egy biopolimer, ugyanúgy a fehérjék is azok. Legfeljebb ezt nem emlegetik olyan gyakran.
"A DNS egy biopolimer, ugyanúgy a fehérjék is azok. Legfeljebb ezt nem emlegetik olyan gyakran."
Köszönöm!
Az általam ismert polimer definíciók alapján nekem is annak tűnt, csak nem hallottam még így, ezért csak pedzegetni mertem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!