Ha az ember annyira fejlett már akkor miért nem kezdjük el tökéletesíteni a génállományunkat?
Pl nem születnének túlsúlyra vagy rákra vagy a rövidlátásra hajlamos emberek mert ezt a gént ki lehetne szűrni. Vagy egyéb más fizikai vagy mentális betegséget okozó géneket.
De egyáltalán ha nem is törvényes de a fentieket meg tudják már csinálni? Megvan már a megfelelő biotechnológiai háttér?
Neeee...
Nem hittem volna hogy ennyi jön le az egészből.
Ne gondoltam én sem hisz tudom hogy senki sem tökéletes itt csak a kirívóan egészségügyi szempontból egy bizonyos rizikóhatárnál nagyobb valószínűséggel kialakuló betegségek rizikófaktorát hordozó génállományról van szó..
Egyelőre még csak elég durva szűréseket lehet elvégezni, tehát a betegségek csak kis része szűrhető ki.
Ha majd ez fejlődni fog, nyilván jobban is alkalmazzák - mint a Gattacában.
De lassan majd elkezdődhet az ember továbbfejlesztése is, ami azért elég víziószerű... ugyanis elsőnek katonák készülnek majd, másodiknak munkások. És persze tenyészpéldányok.
Mint egy hangyaállamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!