Valaki ért a fizikához?
Akad néhány problémám a holnapi dolgozattal, pl. az, hogy nem tudom a km/h-t hogyan kell m/s átírni.
Valaki tud ebben nekem segíteni?
Ha ez megvan, és nem jön ki az eredmény, akkor még fogok kommentbe segítséget kérni, csak nem szeretném, hogy valaki megírja a választ, mert akkor nem fogom megérteni, ha nem gondolkozom rajta.:)
Válaszokat előre is köszönöm!
Egy óra az hány másodperc?
Egy km az hány méter? :) Ebből kijön.
Azaz 3,6 a váltószám.
1 m/s = 3,6 km/h
Nem tudom, hogy jól csináltam-e?
Van egy autó, ez 72 km/h-ról 10s alatt áll meg.
Van egy motor, ez pedig 5s alatt éri el a 15 m/s sebességet.
Én így oldottam meg: AUTÓ: V=72km/h, t=10s, MOTOR: V=15m/s, t=5s, és mind a kettőnél a=?
72km/h=20m/s (ugye 72/3,6=20), így 20m/s/10m/s=2m/s négyzet
A motoré ugyan úgy, ott még ugye váltani sem kelett, ott pedig kijött a 3m/s négyzet.
Ha a motor is 10s alatt gyorsulna fel, vagy le akkor 54+54, azaz 108km/h-ra gyorsulna fel. (Mert 15m/s=54km/h, a motor gyorsulása 5s, az autó 10, a motor 5s alatt 54km/h-ra, az autó 10s alatt 72km/h-ra gyorsul, ezért ha a motor is 10s-ig gyorsulna, akkor ő nem 72-vel, hanem 108-al menne).
Tehát a motornak nagyobb a gyorsulása.
Ezt jól csináltam?
Illetve van még egy feladat amelyet nem értek:
Egy versenyautó 10s alatt éri el a 120km/hát. Mekkora az út eközben?
Vagy azt úgy kell megcsinálni ahogy az előzőt?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!