Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van egy ismerősöm akinek...

Van egy ismerősöm akinek sárga a szeme hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
Mi lehet az oka, sehol nem találok semmit róla, leírást, vagy bármit. Sosem láttam még rajta kívül sárga szemű embert.

2014. szept. 23. 09:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Az valszeg világosbarna nem sárga. Vagy kontaklacse esetleg gènhiba. Nem túl nagy kunszt, van ilyen.
2014. szept. 23. 09:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem kontaktlencse ez tuti, ismerem 10 éve az ismerősöm. a szeme pedig komondottan erős sárga, köze nincs a barnához. semmi szemhibája nincs, annyi, hog nagyon élénk sárga a szeme színe.
2014. szept. 23. 09:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Májbetegségek tipikus tünete.. de ha 10 éve fennáll a helyzet, akkor mégsem ezt valószínűsíteném.. hacsak nem valami gyógyíthatatlan :/ dehát csaknem. Érdekes, mindenesetre rendellenesség.

Esetleg szemfehérje-tetoválás? Ilyen is van már.

2014. szept. 23. 10:49
 4/9 anonim ***** válasza:
..Vagy jaaaa, hogy a szivárványhártyája sárga, nem a fehérje? Bocsi, nem szóltam akkor.. az nem májbetegség :)
2014. szept. 23. 10:52
 5/9 A kérdező kommentje:
A szívárványhártyája. Úgy ahogy nálam pl zöld a szemem színe, nálla sárga, csak ilyet soha életemben nem láttam még. És biológiai magyarázatot sem találok, hogy ezt milyen gén okozhatja stb.. ezért lettem kíváncsi.
2014. szept. 23. 11:08
 6/9 Hardy Weinberg ***** válasza:
100%

Pedig előfordul, de tényleg nagyon ritka. A szemben lerakódó sárgás árnyalatú festékanyagok okozzák, ha nincs annyi melanin, hogy elnyomja a színt.

És ha jól keresel, találsz róla leírást.

[link]

[link]

[link]

2014. szept. 23. 12:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Reptoid.
2014. szept. 23. 12:27
 8/9 Wadmalac ***** válasza:

Érdekes, ritka, de normális.

Úgy tudom, beduinoknál pl. viszonylag gyakori. Ők egy érdekes, feltételezések szerint afrikai-baszk keverék nép, a bőrszínűk sokkal világosabb, mint a többi észak-afrikai népé és még világos hajszín is előfordul náluk.

2014. szept. 24. 12:35
 9/9 anonim válasza:
Az uncsitesómnak is sárga szeme van. De az az igazi sárga. Akit már huzamosabb ideja ismer az megkérezi hogy kontaktlencséje van-e
2016. szept. 7. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!