Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudnátok olyan netes forrást...

Tudnátok olyan netes forrást adni, hogy mi tőrtént a földön 75 000-15 000 éve?

Figyelt kérdés

Találtam pl ezt a leletet [link] Most ugye elvileg, ezt a tudósok állapították meg, de nem tudom hitelt érdemlően ellenőrizni és kb azt sem tudom milyen égtájon mi tőrtént a földön akkortájt illetve hogyan éltek az emberek, vadásztak, halásztak ? Barlangokban éltek? Kb csak annyit tudok, amit gimis töriből azaz kb semmit sem

Hol olvashatnék ennek utána?

2014. aug. 19. 23:42
 1/10 anonim ***** válasza:
2014. aug. 20. 02:46
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

A cikk (ami egyébként eléggé szenzációhajhász, túlzásokba eső) elején említett kutató: [link]

Az említett kutatás (ingyenes, bár kicsit hosszadalmas regisztráció után letölthető): [link]

A második kutató: [link]

A lelőhely: [link]

A korszak: [link]

2014. aug. 20. 10:03
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
A #1-es hozzászóló által belinkelt, "tudományos csatornán" megjelent műsor margójára: [link]
2014. aug. 20. 10:22
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
3, Elvakult vagy!
2014. aug. 20. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

"3, Elvakult vagy!"

Inkább realista.

A televíziós "tudományos csatornáknak" inkább könnyed szórakoztatás a céljuk, mert az ültet sok nézőt a képernyők elé (a komoly tudomány nem), így több a potenciális reklámcélpont, több a potenciális bevétel a hirdetők részéről. Szimpla marketing.

2014. aug. 20. 12:58
 6/10 anonim ***** válasza:
59%

Ezt mond azoknak kik a valóvilágot lesik napról napra!

Nem is értem, h hogy feltételezhetsz egy ilyen oldalon

bárkiről is bármit? De magad persze tájékozottnak gondolod!

Nagyképű vagy másokkal szemben! De tudod mit?

Legyen igazad, ha te ebben a tudat módban érzed jól magad!

2014. aug. 20. 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

"Ezt mond azoknak kik a valóvilágot lesik napról napra!"

Az általad belinkelt Youtube-videó hasonló színvonalat nyújt.

Az első 10 perc tapasztalata alapján áltudományos téziseket puffogtatnak UFO-magazin-jellegű újságírók benne úgy; hogy közbeékelnek múzeumi kurátorokat, antropológusokat, hogy az "tudományosabban" hasson. Mindezt jól kivitelezett retorikával, hogy a néző úgy érezhesse, hogy micsoda "tudásnak" kerül most a birtokába.

Ez az USA-ban, ahol az ID-elmélete eléggé elterjedt, eladható terméknek tűnik.

És ezt nem csak én érzem így: [link]

"Nagyképű vagy másokkal szemben!"

Ez ám az érv! Amolyan ad hominem-jellegű.

2014. aug. 20. 13:40
 8/10 A kérdező kommentje:

100 ezer éve milyen szinten volt a kúltúra? Mi tőrtént? Valami tőrténelmi üsszefoglaló nincsen erről, hogy megtdjuk?

Valahol azt olvastam a Gizai nagy piramist meg a mellette a 2-3-mat azt 15 000 éve legkevesebb építették, mert akkor volt áradás és olyannyomok vannak rajta, de vannak olyan oldalak neten, ahol 75 - 100 ezer évvel ezelőttre datálják építését

2014. aug. 20. 17:42
 9/10 anonim ***** válasza:
45%

"100 ezer éve milyen szinten volt a kúltúra? Mi tőrtént?"

Címszavakban:

Kőkorszak, középső paleolitikum.

Neandervölgyi ember elterjedése, human sapiens megjelenése, pattintott kőeszközök, vadászat ezáltal az egyének közötti szorosabb együttműködés,

"Valahol azt olvastam a Gizai nagy piramist meg a mellette a 2-3-mat azt 15 000 éve legkevesebb építették, mert akkor volt áradás és olyannyomok vannak rajta, "

A Nagy Gízai Piramis kb. időszámításunk előtt 2560–2540 közé datálható, az első fáraók pedig időszámításunk előtt 3100 körül uralkodhattak.

"de vannak olyan oldalak neten, ahol 75 - 100 ezer évvel ezelőttre datálják építését"

Túlzás. Vannak differenciálódások fejlettségben a különböző területek között, de 75 - 100 ezer éve még a középső paleolitikum korszakában járunk.

2014. aug. 20. 19:05
 10/10 anonim ***** válasza:
47%
* homo sapiens megjelenése
2014. aug. 20. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!