Tudnátok olyan netes forrást adni, hogy mi tőrtént a földön 75 000-15 000 éve?
Találtam pl ezt a leletet [link] Most ugye elvileg, ezt a tudósok állapították meg, de nem tudom hitelt érdemlően ellenőrizni és kb azt sem tudom milyen égtájon mi tőrtént a földön akkortájt illetve hogyan éltek az emberek, vadásztak, halásztak ? Barlangokban éltek? Kb csak annyit tudok, amit gimis töriből azaz kb semmit sem
Hol olvashatnék ennek utána?
"3, Elvakult vagy!"
Inkább realista.
A televíziós "tudományos csatornáknak" inkább könnyed szórakoztatás a céljuk, mert az ültet sok nézőt a képernyők elé (a komoly tudomány nem), így több a potenciális reklámcélpont, több a potenciális bevétel a hirdetők részéről. Szimpla marketing.
Ezt mond azoknak kik a valóvilágot lesik napról napra!
Nem is értem, h hogy feltételezhetsz egy ilyen oldalon
bárkiről is bármit? De magad persze tájékozottnak gondolod!
Nagyképű vagy másokkal szemben! De tudod mit?
Legyen igazad, ha te ebben a tudat módban érzed jól magad!
"Ezt mond azoknak kik a valóvilágot lesik napról napra!"
Az általad belinkelt Youtube-videó hasonló színvonalat nyújt.
Az első 10 perc tapasztalata alapján áltudományos téziseket puffogtatnak UFO-magazin-jellegű újságírók benne úgy; hogy közbeékelnek múzeumi kurátorokat, antropológusokat, hogy az "tudományosabban" hasson. Mindezt jól kivitelezett retorikával, hogy a néző úgy érezhesse, hogy micsoda "tudásnak" kerül most a birtokába.
Ez az USA-ban, ahol az ID-elmélete eléggé elterjedt, eladható terméknek tűnik.
És ezt nem csak én érzem így: [link]
"Nagyképű vagy másokkal szemben!"
Ez ám az érv! Amolyan ad hominem-jellegű.
100 ezer éve milyen szinten volt a kúltúra? Mi tőrtént? Valami tőrténelmi üsszefoglaló nincsen erről, hogy megtdjuk?
Valahol azt olvastam a Gizai nagy piramist meg a mellette a 2-3-mat azt 15 000 éve legkevesebb építették, mert akkor volt áradás és olyannyomok vannak rajta, de vannak olyan oldalak neten, ahol 75 - 100 ezer évvel ezelőttre datálják építését
"100 ezer éve milyen szinten volt a kúltúra? Mi tőrtént?"
Címszavakban:
Kőkorszak, középső paleolitikum.
Neandervölgyi ember elterjedése, human sapiens megjelenése, pattintott kőeszközök, vadászat ezáltal az egyének közötti szorosabb együttműködés,
"Valahol azt olvastam a Gizai nagy piramist meg a mellette a 2-3-mat azt 15 000 éve legkevesebb építették, mert akkor volt áradás és olyannyomok vannak rajta, "
A Nagy Gízai Piramis kb. időszámításunk előtt 2560–2540 közé datálható, az első fáraók pedig időszámításunk előtt 3100 körül uralkodhattak.
"de vannak olyan oldalak neten, ahol 75 - 100 ezer évvel ezelőttre datálják építését"
Túlzás. Vannak differenciálódások fejlettségben a különböző területek között, de 75 - 100 ezer éve még a középső paleolitikum korszakában járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!