Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a különbség a kettő között?

Mi a különbség a kettő között?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem, és hamarosan le kell adnom az egyetemi jelentkezési lapomat. ELTE-TTK már biztos, hogy elsőként fog szerepelni, de nem tudom, hogy Földtudományi vagy Környezettan szakra jelentkezzek? Mi a különbség a két szak között? Gondolok itt kerettantervre, stb...

(Egyébként meteorológus szeretnék lenni, ez mindkét szakon választható szakosodási irány.)

2010. jan. 14. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:

földtudományi szakra jelentkezz, szerintem. A képzés nagyobb presztízsű,és szerintem magasabb színvonalú. Nézz meg egy két magyar meteorológust mind a földtudományi szakon végzett.

Sok sikeert!

2010. jan. 15. 00:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is a Földtudommányira szavazok mindenféle képpen...

Egyébként most rálestem és borzalmas ez az új rendszer... 3 helyről mehetsz tovább meteorológusnak (Fizika szak is).. de hogyan? a Fizika szakos semmit nem fog tudni a "környezettanról", a környezettanosnak meg gondolom gőze nem lesz a fizikáról, ami nélkül meteorológus nem is létezik...

Mindegy, bocs az offért... Szerintem teljesen egyértelmű: Földtudomány, a többi szerintem mellékvágány, de én elfogult vagyok. :)

Sok sikert! :)

2010. jan. 15. 07:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is földtudományra menj inkább.
2010. jan. 15. 09:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én csak annyit tudok, hogy én nekem van egy másik suliban környezet gazdaságtan tantárgyam, és kb a környezetvédelemről szól--> kiba sz*r ilyen jegyzék, olyan jegyzék... a földtudomány kapásból jobban hangzik.
2010. jan. 15. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:
TTK-s vagyok bár én biológus de sok ismerősöm van minkét szakról. Szeritem meteorológiához indenképp földtudományi. A környezettan olyan mindenből egy kicsit szak. Kémia meg biológa is van, főleg kémia sok. Meteorológia a földtudományin erősebb.
2010. jan. 19. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!