Mi a különbség a kettő között?
Idén érettségizem, és hamarosan le kell adnom az egyetemi jelentkezési lapomat. ELTE-TTK már biztos, hogy elsőként fog szerepelni, de nem tudom, hogy Földtudományi vagy Környezettan szakra jelentkezzek? Mi a különbség a két szak között? Gondolok itt kerettantervre, stb...
(Egyébként meteorológus szeretnék lenni, ez mindkét szakon választható szakosodási irány.)
földtudományi szakra jelentkezz, szerintem. A képzés nagyobb presztízsű,és szerintem magasabb színvonalú. Nézz meg egy két magyar meteorológust mind a földtudományi szakon végzett.
Sok sikeert!
Én is a Földtudommányira szavazok mindenféle képpen...
Egyébként most rálestem és borzalmas ez az új rendszer... 3 helyről mehetsz tovább meteorológusnak (Fizika szak is).. de hogyan? a Fizika szakos semmit nem fog tudni a "környezettanról", a környezettanosnak meg gondolom gőze nem lesz a fizikáról, ami nélkül meteorológus nem is létezik...
Mindegy, bocs az offért... Szerintem teljesen egyértelmű: Földtudomány, a többi szerintem mellékvágány, de én elfogult vagyok. :)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!