Azok a kutatók, akik évekig dolgoznak valamin, de nem
érnek el eredményt, azok kötelesek-e a támogatás egy
részét visszafizetni?
Figyelt kérdés
2014. aug. 8. 19:49
1/8 anonim válasza:
Nem ez benne van a pakliban.
De az is eredmény ha nincs eredmény mert akkor már tudják hogy az nem járható út.
Maximum kirúgják az illetőt ha nincsenek vele megelégedve.
2014. aug. 8. 19:58
2/8 hollófernyiges válasza:
A negatív eredmény is eredmény.
2014. aug. 8. 21:30
3/8 anonim válasza:
Eredmény mindig van, legfeljebb negatív, pl. a gyógyszer nem válik be. A negatív eredmény is eredmény.
2014. aug. 8. 22:25
4/8 anonim válasza:
Nem, megírják szépen a tanulmányukat, hogy ezt és ezt csinálták a pénzből, és nem jött be. Ez is eredménynek számít - ha persze ennyi sincs, akkor felmerülhet hűtlen kezelés és hasonló, akkor számonkérhetőek.
2014. aug. 9. 00:24
5/8 anonim válasza:
Az a mérvadó, hogy van a szerződésben?
De egyébként jól írják előttem.
Ha felmérés (összehasonlítás) típusú a kutatás ott lehetnek problémák.
Ha innovációs, akkor az már más tészta.
2014. aug. 9. 00:35
6/8 fGhw39-84th válasza:
Nem. Amikor valaki vállalásokat fogalmaz meg egy pályázatban, azt egy szakértőkből álló zsűri véleményezi. Ezen vélemények alapján lesz megítélve a támogatás. Ha a pályázati idő leteltével nem sikerült elérni a kitűzött célt, az a forrást biztosító kockázata, illetve a bírálók felelőssége, hiszen rosszul ítélték meg a pályázat megvalósíthatóságát.
2014. aug. 9. 03:52
7/8 fGhw39-84th válasza:
" a persze ennyi sincs, akkor felmerülhet hűtlen kezelés és hasonló, akkor számonkérhetőek."
Hűtlen kezelés szinte sosem fordul elő, mert a pályázati pénzek elköltésére nagyon komoly szabályok vonatkoznak, és a pénzek felhasználását többnyire független szervezet ellenőrzi/kezeli. Pl. egy egyetemi kutatócsoport esetén az egyetem, tehát a prof nem vehet a pályázati pénzből jachtot. Persze rugalmas könyveléssel megoldható minimális sika-mika, de csak kisebb tételekre. A legnagyobb lenyúlást az egyetem csinálja: mindenféle rezsi és adminisztrációs címen minden pályázat 1o-15%át leveszik. Ebből tartják el a pecsételő Irénkéket.
2014. aug. 9. 03:56
8/8 anonim válasza:
Dolgoztam olyan munkahelyen, ahol a pályázatokból vásárolható eszközöket (többnyire számítógépeket) azonnal beleltározta a cég. A kutatótól a pályázat lejártakor egyszerűen elvettek mindent, ami ahhoz tartozott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!