Szép reggelt? Intelligencia? Áram?
Két kérdéssel készültem:D
-Szerintetek mennyire számít az intelligencia egy tudós teljesítőképességénél? Mondjuk ha Einstein (nem tudom mennyi volt neki) +50 vagy -50 "pontji" int-el rendelkezett volna, mennyiben befolyásolta volna ez a munkásságát?
Másik: ha (pl:Tv) kihúzom a fali csatlakozóból az adott elektromos eszközt akkor marad benne áram?
Ha a tévét kihúzod a falból akkor marad e benne áram? kérdésre:
A régi (képcsöves) készülékekben jó eséllyel marad töltés a képcső nagyfeszültségű köndenzátorán (külső és belső felülete közt). Hogy ez áram e a te fogalmaid szerint azt nem tudom, de tárolt energia és jól meg tud csapni ha belenyúlsz és a nagyfeszültségű "klipsz" környékén piszkálsz.
Az új ledes tévékben áramköri kialakítás miatt nem valószínű hogy ilyen tárolt energia marad.
A „másikhoz” szeretnék hozzászólni: a tévében még lehetnek tekercsek, kondenzátorok, amik a csatlakozó eltávolítása után is tárolnak csekély mennyiségű energiát, így folyik valamennyi áram a tévében. (Persze vannak olyan eszközök is, amik direkt tárolják a fali csatlakozóból felvett energiát, például a mobiltelefon, így a kihúzás után is több órán keresztül folyik bennük a működésükhöz szükséges áram.)
És ha már itt tartunk, akkor a legeslegelső kérdésedhez is hozzászólnék: Igen, szép reggelt!
1: ez számít igazán!
2: áram nincs, feszültég lehet bőven. Jól megvághat, ha hozzáérsz.
0: igen, szép reggelt!
Most nézem elírtam:D :Szép reggelt!
Köszönöm a válaszokat!
Az Új és főképpen a CRT tévék is tárolnak elektromos áramot egy ideig a fali csatlakozó eltávolítása után.
a CRT (hagyományos képcsöves) tévéknél a képcső működéséhez színes tévéknél 25 míg a fekete fehéreknél 10-15 (átmérőtől függően) ezer voltos feszültség kellet. A képcső működés közben feltöltődik ezzel a nagyfeszültséggel és a fali csatlakozó eltávolítása után
is megőrzi ennek a feszültségnek egy részét. A tápegységben található szűrő kondenzátorok a régebbi és újabb tévéknél (LED , LCD) is a fali csatlakozó eltávolítása után is töltve maradhatnak akár több órán keresztül is amik kivezetéséhez egy óvatlan hozzáérés miatt akár súlyos áramütést is lehet szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!