Örs Vezér tér mellett a Fehér úton, a "kékbusz" pályaudvar mellett, a Mol kút előtt, a Cédrus piac sarki bejárata előtt a sarkon áll egy szép fa. Az miféle fajta?
A kategória szerint, itt is lehet, de ez, inkább közelebb áll hozzá:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert
A másik: kép, nincs róla? Mert oké, hogy megírtad a pontos helyét, de igazából, kép kéne róla, hogy be lehessen azonosítani.
Először azt akartam írni, hogy nincs fényképezőgépem, nem tudok fotót mutatni róla. De aztán találtam egy ilyet :D
Ő lenne az, nem tudom mennyire kivehető :)
O.o Utánanéztem, úgy tűnik tényleg a bálványfa lesz az. Akkor azt hiszem, ezt a fajtát mégsem kéne erőltetni, bármennyire is tetszik... Valami ehhez hasonló típust ismersz? Már ami kinézetre hasonlít, de nem ilyen agresszív fajta. Tűrje jól a szárazságot és a hideget, és ne nőjön nagyon lassan (és lehetőleg ne sarjról szaporodjon).
Köszönöm az infót! Ment a pacs.
Van egy honlap, ahol növényeket határoznak, dísznövényeket is, s tudsz érdeklődni a növényekkel kapcsolatban is.
S mellesleg szép galériájuk van a magyarországon honos növényekről is.
#8: Ez jó ez a botanikaforum oldal, link van egy rakás róla mindenfelé, hasonló oldalakra, köszi! :) Ment a pacsi.
#9: Kőrist is néztem, a mannakőrist. Az nem nő olyan nagyra, virágzik is (egyedüliként a kőrisek közül), és még édességet is lehet belőle nyerni :D Tetszik :) Lesz mezei juhar is, az elég igénytelen, és nem is nő nagyra, viszont formás, jól alakítható és sűrű lombot növeszt ha szépen nyírom. Idén az év fája lett :)
Ja és köszi az elsőnek a tippet, a következő kérdéseket már a kert topicba illesztem majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!