Milyen hatása lesz a szuper Holdnak? Kihat az apály dagályra?
Három szuper Hold is lesz a következő két hónapban: július 12-én, augusztus 10-én és szeptember 9-én. Mi a szuper Hold?
A Hold ellipszispályán kering a Föld körül, átlagos földtávolsága 384 ezer kilométer. Földközelpontban (perigeumban) azonban 50 ezer kilométerrel közelebb van a Földhöz, mint földtávolpontban (apogeumban).
Az érintett területeken erősebb dagály, nyilvánvalóan.
Ezenkívül vannak megfigyelések, - különösen rendőrségi statisztikák - amik úgy általában a telehold idején megszaporodó indulati és/vagy erőszakos bűncselekmények számának növekedéséről szólnak.
Az, hogy ez utóbbi jelenség erősebb lesz, azt nem hiszem, bár a jelenségre nem látok magyarázatot.
Igen, 12%-al látjuk nagyobbnak a Holdat. Vagyis ha nem olvastál volna róla, akkor tipped sem lenne, hogy megtörténik...
Sőt, a bizonyos Nap-Hold együttállások is kihatnak az apály-dagály jelenségre.
És ez a szuper-hold csak egy újságírók által kitalált szenzáció-hajhászás, lévén ÉSZREVEHETETLEN eszközök nélkül.
Mármint úgy értettem, hogy ha éppen újhold van, de közel van a Hold, akkor is erősebb a dagály.
Sőt: akkor még erősebb, hiszen a Nap is azon az oldalon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!