Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miből és hogyan lehet fenileti...

Miből és hogyan lehet feniletilamint csinálni?

Figyelt kérdés

Esetleg csokoládéból kivonható?

Szöveges választ, linket, videót, készpénzt és bankkártyát elfogadok.

#kémia #csokoládé #örömhormon
2014. júl. 10. 19:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Csak nem akarsz skizofrén elmebeteg lenni ?? Mert túl magas koncentrációját összefüggésbe hozzák a skizofrénia nevű elmebetegséggel.

2014. júl. 10. 19:23
 2/15 A kérdező kommentje:
Nagyon depis vagyok mostanában és olvastam hogy ha az agyba kerül a feniletilamin, olyan érzés mintha szerelmesek lennénk, ezáltal javítja a hangulatot. Ezt az anyagot "legális drogként" fogom fel, bár még nem használtam. De majd figyelek a túlzott fogyasztás elkerülésére.
2014. júl. 10. 19:34
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

A feniletilamin egy szerves vegyület, és a szerves kémia otthoni körülmények között jóval nehezebben űzhető mint a szervetlen - szerencsére. Amúgy nem tartozik a nehezen előállítható vegyületek közé, sőt kifejezetten egyszerű gyártása van, mármint a többi szerves molekulához képest. De azért otthon még így se lehet, komoly labor kell hozzá, mert hát mégis csak szerves. Csokiból sem vonható ki. (Az eddigieket a vegyészmérnöki énem írta, most előretör a lélekpásztor...)

Szeretném felhívni a figyelmedet hogy nagyon rossz irányba gondolkozol. Ha depressziós vagy, és egyből a kedélyjavító szerek jutnak eszedbe, az nem túl egészséges gondolkodásmód. Ezt légy szíves tartsd kordában, mert elfajulhat az évek során, és szélsőséges esetben ha ez lavinává alakul, még kábszeres is válhat belőled. Megoldás lehet hogy keress egy megbízható barátságos pszichológust, vagy fordulj a barátaidhoz/szüleidhez, vagy akivel a legszorosabb a kapcsolatod. Mindenre van megoldás, csak akarni kell.

2014. júl. 10. 20:19
 4/15 A kérdező kommentje:
Az kizárt hogy én erről valakivel is beszélgetni fogok négy szem közt. Azért folyamodtam a vegyszerekhez, mert ha esetleg pár nap után visszajönne a feeling, mindig ott van az ellenszere a méregszekrényben. Még ha függő is leszek tőle, semmi probléma nincs belőle amíg betartom a napi 450 mg mennyiséget.
2014. júl. 10. 20:42
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, minket egyfolytában erre tanítanak az egyetemen, sőt külön felvettem az élvezeti szerek nevű tárgyat hogy többet tudjak erről, és hidd el, tudom miről beszélek. A függőség mindig így indul, és gyakran súlyossá fajul. Mindenki azt gondolja hogy "persze majd odafigyelek hogy ne egyek sokat meg bármikor leállhatok" meg stb. Nem. Ezeknek a szereknek saját kémiájuk és biológiájuk van, amiknek következtében vágyat alakítanak ki saját maguk iránt. Hozzászoktatják a szervezetet a gyógyszerekhez, és a végén már nem az lesz hogy megeszek egy bogyót hogy jó kedvem legyen, hanem azért kell a bogyó hogy ne legyen elviselhetetlen. Tehát a normális egészséges szint fenntartásához is gyógyszer fog kelleni. És ezt nem te irányítod, mert a kémiát a természet intézi nem te. Nem akarok beleszólni a magánéletedbe de én a helyedben más megoldást keresnék. Ezt vedd komolyan, a saját érdekedben. Tudom miről beszélek, láttam már ilyet és ráadásul tanultam a kémiáját, tudom mit művel a szervezettel minden kedélyjavító szer.
2014. júl. 11. 00:16
 6/15 Walter_Dornberger ***** válasza:

Ismeretterjesztő céllal leírok egy általam lehetségesnek vélt utat:

Sztirol direkt nitrálása NO-val (alkalmasan hígított salétromsav, szándékosan nem írom ki mennyire és réz reakciójával előállítható) majd az így nyert nitrosztirol redukálni kell (hogy mivel kell hidrogénezni azt sem írom ki, de nem tartom macerásnak) Az oldószer apoláros, aprotikus (nem írom ki a konkrét oldószert), a reakcióelegyből vizes kirázással kiszedhető ( a nitrosztirol nem oldódik jól a vízben).

Dióhéjban ennyit.

2014. júl. 11. 06:24
 7/15 Walter_Dornberger ***** válasza:

Továbbá felhívom a figyelmed a cianózis veszélyeire!

Az előállítás során az anyag gőzeit belélegezve semmi gondod nem lesz, viszont ha iszol rá egy fél sört nagyon odabasz!

Az anyagot semmiképp se fogyaszd, mert nem arra való. Aromás aminszármazékok és alkohol egyszerre cianózishoz vezet. (az egyik legsunyibb veszély).

2014. júl. 11. 06:30
 8/15 anonim ***** válasza:
Depresszióra valódi bodzát, bodzatartalmú készítményt egyél. Lítiumot tartalmaz, ami antidepresszáns. Mellesleg a cigaretta is hasonló, de az káros is ráadásképp, úgyhogy azt ne.
2014. júl. 11. 18:23
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem iszok, nem cigizek. Miben rosszabb a feniletilamin, mint pl. a bodza?
2014. júl. 12. 09:49
 10/15 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, nem értetted az előző 2 válaszomat. Abban más, hogy a feniletilamin az gyógy- és kábítószer. Bonyolult kémiája és biológiája van, aminek van egy olyan önmagából adódó következménye hogy addiktív, azaz egy idő után rászoksz és borzalmas rossz közérzetet okoz ha nem vehetsz magadhoz. A birtoklása és gyártása illegális, ráadásul bonyolult laborfelszerelés kell hozzá. Házi körülmények között lehetetlen gyártani. Az alapanyagok engedélyköteles, fokozottan veszélyes (pl. erősen rákkeltő) vegyszerek. Mindemellett a feniletilamin nagyon erős kedélyjavító szer, sokkal veszélyesebb mint a nyugtatók, mert nagyon könnyű túladagolni, bomlástermékei toxikusak, pár alkalmas használat után rendkívül káros.

Abszolút baráti hangnemben, jó tanácsként mondom: felejtsd el a feniletilamint. Az kábszer. Hiába mondod te hogy tudod hol a határ meg le tudsz majd állni, nem! A biokémia nem így működik. A drogosok is így kezdik. Sajnos a kábszer olyan, hogy bőven elég az első alkalom. Ha kipróbálod, halott ember vagy, a lejtőn nincs megállás. Ezt így hidd el nekem, éveken keresztül tanították az egyetemen a különböző kémiai és biológiai hatásmechanizmusokat, reakciókat. Értem én hogy depressziós vagy és sajnálom is a dolgot, de kérlek keress más megoldást. Azt például nemigen értettem, amikor azt írtad hogy nem akarsz mástól segítséget kérni. Miért? Sokkal jobban fogod érezni magad ha beszélsz valakivel a bajaidról. Vagy csak mondd fel diktafonra, már attól is jobb lesz, mert ad egy olyan érzést hogy kiadtad magadból a problémát. Vagy keress valami feszültséglevezető hobbit. Sportolj, igyál sok kamillateát, a bodza is jó ötlet, ismerkedj, járjál bulizni, stb. Ezt nem kioktatásból mondom, segíteni szeretnék abban hogy ne rontsd el az egész életed egy rossz döntéssel.

2014. júl. 14. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!