Ha kókuszolajat összekeverek szőlőcukorral akkor coco-glucosid lesz belőle?
Figyelt kérdés
2014. júl. 4. 17:13
2/9 Walter_Dornberger válasza:
A kókuszolaj hidrofób.
3/9 A kérdező kommentje:
A coco-glucosid leírásában az szerepel, hogy kókuszolaj és szőlőcukor reakciójából keletkezik, és a nevében is benne van, hogy ebből a két összetevőből áll.
2014. júl. 4. 18:21
4/9 anonim válasza:
Igen. De ez nem reakció, hanem egy kolloid emulzió, azonban belül is a szilárd fajta. Szétoszlatják a szőlőcukrot a kókuszolajban, amelyben egyébként az nem oldódik. A legtöbb hidratálókrémnek ez az alapja.
5/9 hollófernyiges válasza:
A coco-glükozid a kókuszolaj zsírsavainak és glükóznak az észtere:
De ez a reakció nem megy magától, majd valami vegyész kiigazít de saccra előbb az olajat lúgos közegben szét kell szedbi glicerinre meg zsírsavra, aztán az utóbbit reagáltatni az amúgy elég inert cukorral.
6/9 anonim válasza:
Aha. Biztos van enzimes megoldás is, ha nincs, akkor legyen! Nem kérek szabadalmi díjat!
De tényleg így hívják ezeket a vegyületekt?
A glikozidok emlékezetem szerint tipikusan nem a glukóznak zsírsavakkal alkotott vegyületei, hanem valami más atomcsoportokkal.
7/9 anonim válasza:
Ja, és a belinkelt rajzon az tényleg észterkötés?
8/9 hollófernyiges válasza:
Jogos, precízebb lenne éternek mondani és kicsit utánanézve nem a kókuszolaj zsírsavából, hanem annak az alkoholjából gyártják. Ez mesterséges cucc, detergensként használják kozmetikumban, nem valószínű hogy van rá enzim.
9/9 anonim válasza:
Ugye, ugye, pedig én 30 évvel ezelőtt tanultam ilyeneket utoljára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!