Mennyi egy ember sebessége kb?
Szerintem több a sebessége; én úgy tudom, hogy egy gyalogos (normál tempónál) 5km/h-s sebességgel halad.
De írd le a feladatot, és megnézzük.
Aha. Rájöttem, hogy elszámoltam, mert km-ben kellett volna számoljak, de én m-ben számoltam :-D
Am ez egy képzeletbeli terület, nagyobb, mint a föld felszíne (600 005 025 km2), és azt számoltam, hogy széltében mennyi idő ezt megtenni (ha 1 m/s a sebesség és ha tökéletes kockaként képzeljük el a területet (úgy az oldala pont 24495 km lenne)). Ha 8 órát gyalogol az illető, akkor 3600*8=28800. De erre én azt hittem, hogy km=>túlhaladná a FÖLD MÉRETÉT! :D Aztán rájöttem, hogy méter.
Egy átlagos sétáló tempó az nagyjából 0,5 m/s sebesség. A normál gyaloglás tempója 1 m/s, ha sietsz, akkor másfél-két 2 m/s. Kocogni 2-3 m/s, szaladni 3-4 m/s, futni 4-6 m/s (kb. 15-20 km/h) sebességet jelent. Ennél gyorsabb haladás már jobbára sprintelésnek minősül, és hosszú távon átlagember számára kivitelezhetetlen (kilométernyi vagy hosszabb táv). Persze ez egyénfüggő is, lábhossz, erőnlét, stb. függvényében.
A 100m-es rövidtáv sebességcsúcstartója kb. 35 km/h sebességre volt képes, ami ~10 m/s sebességnek felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!