Modellezhető-e, hogyan látható a Nap, holdak az egyes bolygókról? Vannak ilyen képek?
Pl. milyennek látszik a Nap a Marsról, Jupiterről, többi bolygóról, ill. a holdak, egyéb égitestek. Vagy a Szaturnusz "felszínéről" hogyan látszik a gyűrűje.
Egy fantáziarajzot találtam, ahol a Plútóról látszik a Nap és a Charon, de nem tudom, mennyire valósághű.
Persze, van rá lehetőség.
Töltsd le a Celestia nevű ingyenes szimulációs programot, a gugli megmondja, honnan és azzal megteheted és még sok más egyebet is, de azért kezelni meg kell tanulni használni.
Én ezt ismerem: [link] a Naprendszeren belül jó.
Amíg a Földről nézelődsz benne, addig látod mennyire valósághű.
Igen. Nagyságrendileg vagy 100 égitestről tudsz.
A Földet csak arra mondom, hogy azzal tudod kalibrálni, hogy mit értenél valósághűnek. Tudod kapcsolgatni a légkört és állítani a tulajdonságait (mondjuk elég finom keretek között, szóval a Vénusz légkörét nem hiszem, hogy rá tudod húzni… Meg az nem is nagyon átlátszó, mondjuk…), a talajt is átlátszóvá tudod tenni, az időt egész tág határok közt tudod változtatni, a közelebbi csillagok Naphoz képesti mozgása is benne van… Jó szórakozást a kitapasztalásához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!