Ez tényleg lehetséges?
Figyelt kérdés
Ma házi bodzaüdítőt egy bögrében beraktam a fagyasztóba. A tervezett időnél tovább benne felejtettem .Amikor kivettem,nagyon hideg volt,de nem fagyott meg. Kivétel után pár másodperccel beleittam,és észrevettem,hogy a pohár mellett kb fél centi vastagon jég szerű valami van.Ez nem volt ott amikor kivettem. De nem "rendes" jég volt,olyan volt mint egy nagyon sűrű hab. Ezután megkavartam egy kanállal,és láttam ahogy szinte az egész pohár folyadék hirtelen átalakul ilyen jégszerű valamivé. Hallottam már ehhez hasonló városi legendákat(csak sörrel),de ez tényleg létezik? :o2014. máj. 24. 18:26
1/7 anonim válasza:
létezik, van ilyen! palack vízzel ki is próbálhatod, fagypontig hűtöd aztán óvatosan kiveszed akkor még folyékony, ha földhöz vágod megfagy
2/7 anonim válasza:
fagypont alá hűtöd, (bocsi rosszul írtam az előbb)
3/7 anonim válasza:
4/7 anonim válasza:
"városi legenda".... tiszta fizika :D ezért jegesedik a repülőgépek felülete is, ami balesetet tud okozni. A felhőkben túlhűtött vízcseppek apró ütés vagy szennyeződés hatására megfagynak. Kismillió videó van jutubon sörrel, vízzel mindennel.
5/7 A kérdező kommentje:
idézőjelbe kellett volna tennem,azért használtam ezt a kifejezést,mert az Állítólag című műsorban is kipróbálták,ott használták rá ezt :D de hogy lehet elérni,hogy valamilyen folyadék túlhűtött állapotba kerüljön?
2014. máj. 24. 20:56
6/7 anonim válasza:
Nagyon tiszta folyadékra és sima edényre van szükséged, lassú hűtés, mozgás nélkül.
7/7 Wadmalac válasza:
A metastabilitás tény, pontosan ismerjük a fizikai okait is. A hétköznapi jelenségekhez szokott szemnek furcsa és érdekes jelenség, de nincs benne semmi misztikum.
Mindenesetre nagyon jópofa kísérleteket lehet vele produkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!