Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Csillagászati teleszkópot...

Csillagászati teleszkópot szeretnék vásárolni. Kezdő vagyok ez lenne az első teleszkópom. Tudtok ajánlani ilyen kezdőknek megfelelő teleszkópot? (Egyebek még lent. )

Figyelt kérdés

Már a neten nézelődtem és kettőt már kinéztem amik úgy gondolom jók lennének ezekről tudnátok véleményt írni.

Ez lenne az egyik: (Celestron TravelScope 70)

[link]

A másik pedig ez: (SkyWatcher 70/500)

[link]

Esetleg,ha ezeken kívül tudtok másikat is ajánlani,akkor jöhet nyugodtan,de jó lenne 25000 Ft alatt.

2014. máj. 18. 15:26
 1/4 tsirche ***** válasza:

Őszintén szólva 25K az nem sok ha távcsőben gondolkozol, szerintem két irányba érdemes mozdulni: ha később komolyabban akarsz foglalkozni vele akkor most egy minőségibb binokulárt (az mindig jól jön még komolyabb műszerek mellé is), de ha ez az összeg lenne hosszútávon a max, akkor inkább egy 60/900 SW, ez kevésbé színez hamisan. Még ez is 25K alatt van, bolygókhoz, Holdra és Napra ez is hozza amit kell, rosszul nem jársz vele.

Persze ha van rá mód célszerű ellátogatni egy kereskedésbe, az általad is linkelt Makszutovnál értenek is hozzá és segítőkészek.

2014. máj. 19. 12:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi választ. Szerinted akkor inkább a 60/90 jobban megéri,mint a 70/500?
2014. máj. 19. 15:33
 3/4 csizia ***** válasza:
Hát azért egy kereskedő azért kereskedő sajnos mert a saját hasznát nézi. Persze tisztelet a kivételnek de ha valamit nehezen tudna eladni azt könnyen lehet, hogy egy tapasztalatlan emberre rásózza.
2014. máj. 20. 08:25
 4/4 tsirche ***** válasza:

A nagyobb fényerejű (70/500-as f7-es) akromátokra sajnos jellemző a színi hiba (kivételt képeznek az apokromátok - aranyáron), bolygókra, Holdra mindenképp jobb a 60/900-as, mélyégre viszont mindkettő kevés, oda már kellene nagyobb átmérő.

Jobban összefoglalva: [link]

Ha van rá mód azért érdemes körülnézni a környékeden, van-e valakinek távcsöve és kipróbálni, esetleg nyílt napra elmenni egy csillagvizsgálóba.

2014. máj. 20. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!