Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit szóltok ehhez a május...

Egzaktpista2 kérdése:

Mit szóltok ehhez a május közepi rendkívüli időjáráshoz? Ki fűtött be? És ki az, aki szereti az ilyen időt?

Figyelt kérdés

2014. máj. 15. 22:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Reggel nem bántam,hogy ilyen "gyönyörű" idő van,legalább összhangban volt a hangulatommal,de délutánra ráuntam.Nekünk a suliban egy ici picit fűtöttek,de mi nem itthon.
2014. máj. 15. 22:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Ma befűtöttünk. Elkeserít ez az állandó eső. Ott rohad a tövén az éppen érő rengeteg szamócám.
2014. máj. 15. 22:37
 3/12 A kérdező kommentje:
Nekem tetszik, érdekesnek tartom, jobb, mint a 25-30 fok. Az egyetemen volt, ahol egyáltalán nem ment a fűtés, de volt, ahol forró volt a radiátor. Amúgy 4 éve szinte napra pontosan ugyanilyen időjárási helyzet volt, csak sokkal több csapadék esett. Ez semmi volt ahhoz képest. Az volt a Zsófia ciklon. Ez az Yvette gyengébb volt szerintem annál.
2014. máj. 15. 22:38
 4/12 anonim válasza:

elkeserít.. :(

begyújtottunk egy picikét :)

2014. máj. 15. 22:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Mintha minden május elején ez lenne. Csak most kicsit nagyobb széllel jött.
2014. máj. 15. 22:59
 6/12 anonim ***** válasza:
borzasztó ez a pusztító szél.az eső sok helyen kell,de ez a szél csak károkat okoz. otthon fűtünk, iskolában fázunk. rajtam prémes pufidzseki van órán. :-) 16/l
2014. máj. 16. 10:04
 7/12 tsirche ***** válasza:
Fagyosszenteknek hívják, igazából semmi rendkívüli nincs benne. Wikin fent van részletesen a miértje is.
2014. máj. 16. 12:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Fagyosszenteknek köze sincsen a Mediterrán ciklonokhoz :D
2014. máj. 16. 13:07
 9/12 tsirche ***** válasza:
Na jó, de a "Ki fűtött be?" kérdésből a hidegre lehet következtetni...
2014. máj. 16. 13:40
 10/12 A kérdező kommentje:

Fagyoszentek az attól van, hogy egy Izland felett kialakuló alacsony nyomású képződmény (ciklon) rendszerint eléri Közép-Európát, és a jelenséget Németországban, Lengyelországban, és Csehországban, Magyarországon, meg még egy-két környező országban lehet érezni. Ez egy erős hidegfront, ami után a megrekedt hűvös, esetenként hideg levegő elárasztja a térséget, és amiután lecsendesedik a szél, és hamar kiderül az ég, az erős kisugárzás miatt hajnali fagyok vannak. A fagyosszentek pontosan a hajnali fagyokra/talajmenti fagyokról van elnevezve.

Ez egy mediterrán ciklon volt, aminek teljesen mások a kialakulási feltételei. (októbertől március végéig vannak, és csak ritkán van ilyen későn) Amúgy ezek a ciklonok a felelősek a legtöbbször a kiadós havazásokért a téli időszakban.

2014. máj. 16. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!