Van-e összefüggés a Föld lakosságának száma és a darwinizmus elméletek között?
Igen, szerintem ugya annyi homo van most mint 1000 éve, csak most sokan "bevállalják", míg pl. a középkorban a kevésbé erkölcsös buzult de titkolta, míg a nagyon erkölcsös elfojtotta magában.
Az evolúciót ebben a kérdésben szerintem viszont felejtsd el! EGYETLEN egy faj sem önszabályozza az egyedeinek számát. Alapvető faji ösztön, hogy a lehető legtöbb utódnak add át a génjeidet. Senki sem fogja "genetikai szitnen" feladni ezt a kódot azért, mert túl sokan vagyunk a földön.
Az iskolázottság és a viszonyulás között szerintem nincs konkrétan kimutatható arányosság. Hallottam én már egyetemi tanárt ordenáré módon pocskondiáznia búzákat, míg ismerek egyszerű pincér srácot, aki meleg, meg a sima melós haverját, aki nem meleg, de teljesen toleráns. De úgy nagy általánosságban sem hiszem, hogy igaz lenne.
"Hasonlóan ahhoz, hogy háborúk előtt több fiúgyermek születik"
Megérzi a genomod, hogy jövőre háború lesz?
....
Szerintem semmiféle szaporodást gátló génünk nincs amit az evolúció táplált volna belénk. A homokosok azért vannak többen, mert többen, vagyunk és most már szabad. A görög és Római időkben az arányuk valószínűleg nagyobb volt mint most. ők a homoszexualitást a szex egy magasabb fokának tartották.
Az hogy az emberiség leküzd egy csomó gátló tényezőt és gyakorlatilag a legrosszabb génállományú ember is életben marad oda vezet hogy egyre inkább el fogunk korcsosulni. persze ezeknek az embereknek még mindig nehezebb szaporodni, de a régi időkben simán kihalnak. Gondoljunk csak bele a rengeteg asztmásra, allergiásra... természetes kiválasztódásnál ilyenek nem következnek be.
Szóval ha a túlszaporodásra gondolunk talán ez az ami megállíthatna minket, de sztem erre is találunk megoldást, gyakorlatilag az emberiség akkor is fennmaradna ha mindenkinek steril sátrakban kéne lenni egész nap. kevesebben ugyan de fennmaradna...
A Devolúció :) egyik példája egy bizonyos kecskefaj ami ijedtség hatására görcsbe rándul és felbukik. (jó pár vicces video van fenn róluk neten:) Képzeljük el a természetben: jön a ragadozó, kecske megijed, görcsberándul, hanyatt löki magát gyakorlatilag kést meg villát kéne odatenni mellé. Azért maradt fenn mert az ember rájött hogy finom a húsa, a sok görcs miatt. Szóval szerintem, elkorcsosulni fogunk, de hogy nem a melegek miatt halunk ki vagy leszünk születés szabályozva az bizti....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!