Segítség, genetika! Mit jelent ez a kérdés?
Most kezdtünk neki a genetikának, kaptunk is egy rakat házit. Az egyik legelső feladat (muslincákkal): az egyik nemzedékben találtak egy sötétbarna szemű egyedet, tovább szaporítva néha fel-feltűnt ugyanez a rendellenesség. Az ehhez kapcsolódó kérdések közt van ez:
Feltehetőleg mikor következett be a mutáció? Miért?
Szégyellem hogy nem értem, de nem értem. Hogyhogy mikor? Valaki világosítson meg!
És ha már itt tartunk, mit jelent a "fenotípusosan vad" kifejezés? Köszönöm ha válaszoltok.
Arra gondol a feladat, hogy melyik generációban (vagyis melyik generáció ivarsejtjeinek keletkezésekor) alakult ki a mutáció.
A fenotípusosan vad kifejezés azt jelenti, hogy fenotípusra (vagyis amit mi látunk az egyeden) hasonló-e az egyedek többségéhez az adott tulajdonságban. A vad típus tehát az, ami a populációban kialakult, az "ellentétje" a mutáns típus, ami a vad típusból alakul ki mutációval.
Remélem, érthető voltam. Ha nem, írj nyugodtan,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!