Január 4. -e után lesz még hó ami meg is marad? Mit mond
a hó jelentés?
Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 21:38
1/7 anonim válasza:
Nem tudom, de a lefagyott utakat utálom, nem akarom eltörni semmimet.
2009. dec. 21. 21:40
2/7 anonim válasza:
Azt, hogy nem tudják megmondani.
A meteorológia egy nagy áltudomány.
Csak azt tudják megmondani, hogy ha minden ugyanígy marad és a jelenleg zajló folyamatokban semmi sem változik (értsd: a széljárás ugyanaz marad, ugyanakkora erővel fúj stb.) akkor mi lesz. Ez 1-2 napra előre még nagy eséllyel helytálló. 3-4 napra előre is még jelentős esélye van, hogy beigazolódik, de mondjuk egy hétre előre semmivel nem több, mint az, hogy Józsi bácsi az alapján jósolja meg az időt, hogy fáj-e a dereka, vagy sem.
2009. dec. 21. 22:18
3/7 anonim válasza:
Nah ne kapkodd el!!! Józsi bátyi már Fastum gélt használ és nem jelzi a dereka a rossz időt :D
2009. dec. 21. 22:29
4/7 anonim válasza:
hát azért 3-4 napra se annyira jelentős, ma például egy elég profi időjárással foglalkozó oldal is rosszat mondott, többször is frissitettek. egyébként úgy tudom szilveszter körül megin fog esni hó
2009. dec. 21. 23:17
5/7 anonim válasza:
Csak azt mondtam, hogy 3-4 napra előre még meg van az esélye, hogy igazuk lesz. De persze elég nagy esély van arra is, hogy tévednek.
2009. dec. 22. 10:17
6/7 anonim válasza:
A meteorológia nagyon is természettudomány, és elsősorban nem az időjóslás a feladata. Az időjárás viselkedése kaotikusnak mondható, ezért csak valószínűségekben lehet nyilatkozni a jövőbeli eseményekről. Csak sajnos azt az emberek többsége nem értené.
2009. dec. 22. 14:01
7/7 anonim válasza:
Az előzőnek nagyon igaza van. A meteorológia nagyon nem áltudomány, csak
1. még nagyon gyerekcipőben jár, igazából baromi kevés adatunk van, és az ismereteink sem elegek
2. a meteorológiának egy nagyon kis szelete csak az "időjóslás", igazából ezernyi más dologgal foglalkozik, sokkal eredményesebben
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!