Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen kísérletet csinálhatok...

Milyen kísérletet csinálhatok kémia versenyre, háztartásban található vegyi anyagok felhasználásával?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 12. 19:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem te ne akarj!Mert megkérdezted!Kell ide alaptudás puska nélkül!Főleg vegyi anyagokra!Bár ott a műtrágya,abból lehet kábszert csinálni,csak nem árulom el hogyan!
2014. ápr. 12. 20:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Már bocs de elég ny*omorék vagy... Nyílván nem indulhat akárki csak az aki eljutott a döntőig és én eljutottam. Nem vagyok h*ülye a kémiához, k*urvára de megvan minden alapom mert tudom a 7. 8. 9. 10.-es kémiát. És a verseny 9.-10-esek között lett meghirdetve.

Ui: Sz*arom le a kábítószeredet engem a normális, látványos kísérletek érdekelnek.. amiket be tudok mutatni és sokat tudok róluk beszélni

2014. ápr. 12. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Jól van!Nyugi már:)!Most az agyi kémiai vegyi anyagod írta ezt!Na jó segítek:Csinálj egy friss 1-2 napos cement alapú anyagot,pl beton kockát.Az egy szilárd test így,beleteszed egy vödörbe, és leöntöd sósavval,de úgy hogy lepje el és alkotó elemeire bomlik.Meg is magyarázhatod,hogy ezért nem szabad sósavval felmosni,mert kinyírja a cementet!Pl,a fugázó anyagot,ragasztót,egyéb építőipari kötőanyagokat!Na rendben vagyunk?
2014. ápr. 12. 22:39
 4/5 A kérdező kommentje:
hát nemrossz, köszi szépen :) ez is egy lehetőség csak valami látványosat szeretem volna amivel nagy eséllyel nyerhetek :D
2014. ápr. 13. 09:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel tuti befutó vagy,de ha még nagyobb hókuszpókuszt akarsz,akkor jelezd!De ennek az a lényege,hogy friss legyen a beton,de kötött!Mert 28 nap a beton szilárdulási ideje,ott már nehezebb,mert az adalékanyagba a kötőanyagok beleolvadnak.Na de előbb próbáld ki,pezsegni fog a bomlást következménye kép,és fokozhatjuk mert hőenergiát termel...stb.Itt az a trükk,hogy kiöntöd a formát,és mellé állítasz egy ugyanakkora egyéb,de könnyebb és lágyabb dolgokat és vajon melyiket kezdi ki?!És szépen levezeted és elmagyarázod a kísérlet után,hogy miért!Vállalkozóként,ha nem fizettek időben,pl a vakolásnál,szépen telepingáltam sósavval a kecót!Mert az újra vakolni,az már nem kis munka,sőt egyenlő a lehetetlennel,más olajjal szokta bekenni,én nem.
2014. ápr. 13. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!