Mennyire veszélyes egy Tesla tekercs?
A Tesla tekercsek sem egyformák, nemcsak méretük, teljesítményük, feszültségük, frekvenciájuk is különbözik.
A nagyfrekvenciás kisülések kevésbé veszélyesek mint a hálózati feszültség, vagy a természetes villámok. Oka, hogy a nagyfrekvenciás áram a bőr felületén halad, csak kevéssé hatol a test belsejébe. ( Skin-hatás )
De nem tanácsolom, hogy a közelébe menj!
Láttam egyszer egy házilag összeszerelt, tényleg mini 12V-os Tesla-tekercset, és mikor kész lett azzal szórakoztak, hogy cigit gyújtottak vele...
Tehát igazából a szikrák, amiket látsz, azok az áram hatásai a levegőre. Gyakorlatilag izzásig hevítik azt abban az ívben. Képzelheted, mennyire lehet kellemes...
De mindezek ellenére szívesen kipróbálnám magam is, milyenek az élettani hatásai, persze megfelelő körülmények között :P
Érdemes lenne keresni valami beszámolót, hátha valaki már megtette
Köszönöm szépen a válaszotokat! http://www.youtube.com/watch?v=WH0G9vmwtRM
ez a Tesla kb. olyan szikrákat ad mint egy öngyújtóban lévő piezo?
Én konkréten közelítettem már hozzá, többször is, kiégett fénycsővel is, de kulccsal is.
Fontos hangsúlyozni, hogy profi eszközökről volt szó és szakértői gárdáról, nem otthoni barkács...
Az ég egy adta világon nem éreztem semmi különöset, pedig rajtam keresztül ment az áram, ugye skin effektus ahogy a többiek írták.
NEM javaslom otthoni kipróbálását, tekintve, hogy freki, és a teljesítmény, feszültség, nagyon nem mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!