Mennyivel nagyobb a tömege egy füzetnek teleírva, mint üresen?
"Rakódik a kézről a koszos faggyú, teleleheled párával, amíg fölé hajolsz, a papírból anyagok elbomlanak, mások rakódnak...."
Na, pont ilyesmikre gondoltam. :D
DE: Én alapon feltételeztem, hogy egy teleírt füzetnek ezek velejárói, mármint az első kettő... (Meg az esetleges pacák, a kosznyomok, ételfoltok stb. is; ezek pedig nem kiszámíthatók szerintem.)
Hosszú idő alatt meg természetesen változik a papír, sárgul, vékonyodik; a tinta meg halványul, gondolom, a tömegéből is veszít.
Szóval szerintem a kérdés nem egyértelmű, a kérdező sehol, úgyhogy "jóóóvanazúúúúgy". :D
"Szóval szerintem a kérdés nem egyértelmű, a kérdező sehol, úgyhogy "jóóóvanazúúúúgy". :D"
Egen. Egy hasraütős tizedgrammos sacc is megteszi. :D
Jól van hát dolgoztam közben egy műszakot, és közben nem nézegethetek gyakorikerdesek.hu-t :)
Csak azért tettem fel a kérdést, mert azon gondolkodtam, hogy mi minden befolyásolhatja a füzet tömegét, míg valaki teleírja, és gondoltam, hátha másnak is vannak ötletei, hogy mit kellene számításba venni. Értsük úgy a kérdést, hogy "nagyon-nagyon-nagyon" pontosan kellene megmondani.
Az eddigi válaszok hasznosak, köszönöm! De jöhet még több is
"A golyóstoll tinta kb. a fele maga a tinta (mint folyadék!), a többi valami olaj, stabilizálók, stb. De hogy ezekből mennyi párolog el száradáskor, és mennyi marad, azt nem találtam meg."
Assz'em akkor a kétharmados kipárolgós sacc is egész jó volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!