Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan működik a víz körforgása?

Hogyan működik a víz körforgása?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy a víz amit megiszunk az 100%-ban visszakerül ugyanúgy a természetben vizelet vagy párolgás útján, vagy valamennyi százaléka elveszik? Tehát igazából egy fix mennyiségű vízmennyiség áll rendelkezésre és az forog körbe folyamatosan?
2014. márc. 12. 20:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. márc. 12. 21:07
 2/14 anonim ***** válasza:
Hova tudna elveszni? Kipárolog az űrbe?
2014. márc. 12. 21:17
 3/14 A kérdező kommentje:
Például az emberi szervezete átalakítja energiává, tudom is én.
2014. márc. 12. 21:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Igazából egy fix mennyiségű vízmennyiség áll rendelkezésre és az forog körbe folyamatosan.

Egy jelentéktelen kis hányad, - mondjuk 1 trilliomod rész, - keletkezhet, ill. felbomolhat naponta,

de ennek semmi jelentősége.

2014. márc. 12. 21:40
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha csak pár molekula teljes mértékben energiává alakulna benned, te ugyanazzal a lendülettel meg is halnál :D

Nem veszik el, és nem tud elveszni. És igen, a bolygón fix a víz mennyisége. Persze érkezik némi víz az űrből is, de elhanyagolható mennyiség.

2014. márc. 12. 21:45
 6/14 anonim ***** válasza:

"Persze érkezik némi víz az űrből is..."

Ennél a szénhidrogének égetése sokkal jelentősebb - szerintem.

2014. márc. 12. 22:38
 7/14 Wadmalac ***** válasza:

"Ennél a szénhidrogének égetése sokkal jelentősebb - szerintem."

Csakhogy az innen beépített víz, nem plusz.

Éves szinten akár több tíz tonnányi víz is jön (kintről). De ugyanúgy valamennyi el is megy a légkörből, hogy melyik több, tehát fogy vagy gyűlik, arról nincs adatom.

2014. márc. 13. 07:21
 8/14 anonim ***** válasza:

"Csakhogy az innen beépített víz, nem plusz."

Na, ezt gondold át még egyszer!

A vízkészlet szempontjából mindenképpen plusz.

Persze nem a semmiből, hanem a szénhidrogén-, ill. oxigénmennyiség rovására.

2014. márc. 13. 11:40
 9/14 anonim ***** válasza:
A szenhidrogenek evmilliokkal ezelott megkotott vizet (ill. vizeredetu hidrogent) tartalmaznak. Tehat az elegetett szenhidrogenek valoban novelik a jelenlegi vizkeszletet, ahogy a jelenlegi CO2-szintet is, de az biztos, hogy ez a viz evmillios leptekben merve resze a foldi vizkeszletnek, csak eddig parkolt valahol.
2014. márc. 13. 12:31
 10/14 Wadmalac ***** válasza:

#8: #9 válaszolt helyettem, kösz. :)

A megkötött víz is víz volt megkötődés előtt.

2014. márc. 13. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!