Ajánlanátok olyan oldalakat, irodalmat, ahol a természetes napfény átlagos erejenének [lux] 24 órán belüli megoszlásával kapcsolatban tudnék adatokhoz jutni, az év 365 napjára vonatkozó bontásban?
Az elmúlt x év statisztikai adatai érdekelnének.
Havonkénti, naponkénti, óránkénti bontásban.
Bármilyen táblázatos, diagramos, szöveges leírásos anyagnak örülnék.
Bizonyára nagyon ügyetlenül keresek, de semmi hasznosat nem sikerült eddig találnom az interneten.
Nagyon köszönöm a linkeket.
Jó ez az oldal(1. link)
A 2. link az átváltáshoz (w/m2 ---> lumen/m2)kell.
Jól gondolom, erre céloztál?
Már csak az a kérdés, hogy a 2. linken leírt "Másképpen fogalmazva 1 lumen az 540×1012 hertz frekvenciájú monokromatikus sugárnyaláb fényárama, amelynek sugárzott teljesítménye 1⁄683 watt." elvből az 1 lumen = 1/683 Watt arány közvetlenül is használható?
Az alábbi oldalon:
olyan adatokat találsz, ahol leírják a mérési metodikát is (mérőműszer neve, típusa, beállítása, pozíciója)
Köszönöm a linket Neked is.
Tényleg sok hasznos infó van ezen az oldalon is.
Arra is jó, hogy rendezettebben lássa az ember fia a napenergiában rejlő lehetőségeket.
Egyetlen gondom csak az, hogy engem igazából most csak fénytechnikai, világítestechnikai oldalról érdekel ez a téma.
Így nekem igazából olyan szakirodalom (táblázatok, statisztikák, leírások) segítenének, amik ilyen oldalról adnak átfogó képet.
Azaz olyan statisztikák érdekelnének, amikből a föld felületének megvilágítottságáról (Lux) tudok adatokhoz jutni.
Az első válaszoló által csatolt Wikipédiás oldalon ugyan vannak az átszámítással kapcsolatos képletek, de nem tudom, hogy mennyire lehet azt/azokat analóg módon használni.
Szóval nem tudom, hogy a föld felületére eső napenergiából [w/m2], hogyan tudok megvilágítottságra vonatkozó [lx] számadatokhoz jutni.
Ebben tudnátok segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!