Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan készíthetném el egy...

Hogyan készíthetném el egy virág szirmait egy koordináta-rendszerben?

Figyelt kérdés

Szeretnék készíteni egy virágot függvényekből, de kicsit elakadtam.

Ugye a virág közepe egy egyszerű origó középpontú kör, annak a hozzárendelési szabályát könnyen megtudom adni.

Gondolkoztam, hogy talán a szirmokat megcsinálhatnám egyenesek, és egy félkör összekapcsolásával. Azoknak tudnám a hozzárendelési szabályait, de nem lenne az igazi..

Amire szükségem lenne, az egy olyan függvény, amivel egy "hurkot" tudnék lerajzolni.

Sajnos ilyet még soha nem láttam, még csak gimis vagyok.

Az intervallumokat megtudom adni, csak maga a hurok hozzárendelési szabálya kéne.

tudnátok segíteni? :)

2014. márc. 4. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a kérdésedből nem derül ki, hogy hányadikos vagy. Hallottál-e már a polárkoordinátákról? Ezekkel nagyon szép virágokat lehet rajzolni. Kerestem gyorsan egy példát:

[link]

Több száz ilyesmiből válogathatsz itt:

[link]

Ha van kérdésed, írjál.

2014. márc. 4. 16:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Egyébként 12.-es vagyok, de még nem hallottam polárkoordinátákról.

Mielőtt írtad, épp az jutott eszembe, hogy két nagyobb sugarú körnek a két körívét használhatnám szirmoknak.

De tény, ez a polárkoordináta sokkal szebb lenne, csak nem hiszem hogy papíron ábrázolni tudom :)

2014. márc. 4. 16:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem, például ezt, vagy hasonlót kapásból ki lehet nyomtatni:

[link]

2014. márc. 4. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!