Mi a különbség a fizikus és az alkalmazott fizikus között?
Figyelt kérdés
Egyetemre való jelentkezés miatt szeretném tudni.2014. márc. 4. 15:15
1/5 anonim válasza:
Gondolom az egyik vállalkozó, a másik meg valamilyen cégnél alkalmazott. :D
2/5 Shai-Hulud válasza:
Nem, ez tévedés. :D
A fizikus alapkutatással (elméleti fizikával), az alkalmazott fizikus pedig kísérleti fizikával foglalkozik.
Pedro
3/5 anonim válasza:
Csak hülyültem, nem bírtam kihagyni. :)
4/5 anonim válasza:
Én is a hülyülés céljából jöttem ide, de megelőztél.
Szerintem tévedés azt hinni, hogy van olyan szakma, hogy "alkalmazott fizikus". A hagyományos kategorizálásuk az, hogy "elméleti fizikus" meg "kísérleti fizikus".
Azt el tudom képzelni, hogy van "alkalmazott fizika" nevű tudományág, de akit alkalmazott fizikusnak neveznék, az a mérnök lenne.
5/5 anonim válasza:
Egy ismerősöm a matematikus és az alkalmazott matematikus összefüggésében egyszer azt mondta, hogy a különbség az, hogy az alkalmazott matematikust alkalmazzák. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!