Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem tudom mi szeretnék lenni,...

Nem tudom mi szeretnék lenni, vannak céljaim, érdekel néhány terület, mit ajánlotok ezek közül?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb?

Csillagászat mindig is érdekelt, már kiskorom óta megszállottja vagyok a témának.

A gyógyszerészet kutató, fejlesztő része - főleg a gyógynövények, illetve új gyógyszerek fejlesztése.

Valamint a neurobiológia - az agy hihetetlenül érdekes, rejtélyes számomra.

Ezek nem passzolnak össze, melyiket válasszam? Dönteni kell, és nem tudok. Mindenféle megközelítésből érdekelne a dolog. 19/L

2014. márc. 1. 16:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Orvosit semmiképpen nem szeretnék elvégezni, a legeslegutolsó lehetőségként gondolok rá.

Köszönöm mindenkinek! :)

2014. márc. 5. 18:51
 12/14 anonim ***** válasza:

"Szerintem ne legyél csillagász, csak ha nem Magyarországon akarsz dolgozni, itt nem kapsz vele munkát, én amatőrcsillagász vagyok és vannak ismerőseim akik csillagászok, és itt nem tudtak elhelyezkedni a szakmájukban...de pl Amerikában sokan dolgoznak magyarok"

Statisztikailag évente egyet alkalmaznak, igen. Ettől függetlenül ellehet menni tanítani mellette egyetemre, esetleg még mellette ott plusz feladatokat elvállalni, lehetsz dékán, meg miegymás. Tudás mértékéhez képest kifejezetten rossz a fizetés, mégis egy átlagos embert nézve jó fizetést kap és persze tud mellette kutatni. Erre a pályára olyan embernek felesleges is jönni, aki pénzre hajt. Ezt csak úgy lehet befejezni, ha van benned egy fajta elhívatottság a szakma szépsége felé. Nem fogsz egy olyan csillagászt sem találni, aki nem kutat csak azért mert éppen nem fizetnek neki. Épp ezért hallani oly sokat azt a "ne adj Isten kutató leszel" szöveget. Persze lehet ezt is ésszel csinálni, mint mondjuk kimenni MSc után pár évre Amerikába. PhD előtt egy fizikus mérnöki fizetést kap, ami úgy nézz ki körülbelül, hogy 1 milliótól indul és nincs vége, persze ezt havi szinten és forintban mondtam. Eldolgozgatsz pár évig, közben elkezded a doktorit, megcsinálod, utána hazajössz a félretett pénzedből veszel egy házat, kocsit és utána itthoni pénzből, mint hal a vízben.

2014. márc. 5. 18:57
 13/14 anonim ***** válasza:

89%-os!

és te most hanyadéves vagy, hol tanulsz? :)

2014. márc. 9. 10:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Gyógyszer ipar fut, de a gyógyszermaffia "módszereivel" nem akarsz élni akkor nem leszel jó gyógyszerész.
2014. márc. 25. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!