Milyen a phja a savanyúkáposztának?
Házi feladatba kellene kiegészíteni,de nem voltam órán a könyvben pedig nincs semmi.Nem szeretnék emiatt egy 1-est.:
"savanyú káposzta pH-ját vizsgáljuk.
Kémhatását______-nak találjuk.Hát persze,hiszen______-ok szaporodtak el benne,amelyek ______-t termelnek."
egy másik is lenne még.
"Ha a citromlét megkóstoljuk,savanyúnak találjuk,amit főként a ______ okoz.Miért?______"
"savanyú káposzta pH-ját vizsgáljuk.
Kémhatását[savas]-nak találjuk.Hát persze, hiszen [proton]-ok szaporodtak el benne, amelyek [H3O+]-t termelnek."
"Ha a citromlét megkóstoljuk,savanyúnak találjuk,amit főként a [citromsav savassága] okoz. Miért? [A citromsav gyenge sav, oldódása során egy része hidrogén- és citrátionra bomlik. A hidrogénion azonban sosem létezik önmagában, így a vízzel H3O+ (és egyéb H3O+ komplexeket) képez, amelynek savasságát érezzük.]"
protonok szaporodnak el benne???? Az mégis hogy?:DDD
Szerintem ha bioszból kaptátok a házit, akkor a válasz inkább ez lesz: tejsavbaktériumok szaporodtak el benne, amelyek tejsavat termelnek....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!