Hogyan gyógyul az test? Mi indítja el és irányítja? Miért alakul ki heg? Miben nyilvánul meg az öregedés? (fejlődés (növekedés stb) és a sejtes (ráncosodás, őszülés) ) Mi okozza ezeket? Hogyan működnek?
26
a hara kirit úgy értetem hogy a sejt képletesen szólva öngyilkosságot követ el
27, 28
Nézzél először.
"(némelyik) sejtek. Hogyan alakul ki a sejtek között a"
jééé ott egy pont a kettő között, az két külön rész
29
nem tudom miről van szó de biztosan
30
ezzel teljes mértékig egyet értek. nem gondoltam hogy ezt a vallásos megjegyzést komolyan veszi majd valaki
Az apoptózis folyamat elég sokféle úton bekövetkezhet. Számos hatás kiválthatja, pl. külső hatások, növekedési faktorok
tumorszupresszor gének.
Magáról a folyamatról, annak lehetséges végbemeneteléről, itt olvashatsz bővebben:
(a magyar nyelvű változat sem tűnik ebből az oldalból annyira rossznak - legalábbis használ néhány forrást is).
Egy diasor az öregedésről, apoptózisról:
Könyv a jelátviteli folyamatokról:
(Nem pont a regenerációval kapcsolatos, de a jelátvitel erősen összefügg a sejtek közötti kommunikációval, az pedig a regenerációval.)
(#20/#24 Valószínűleg azért érkezett válasz a kérdésre, szemben az előzővel, mert bekerült a kiemelt kérdések közé. Én legalábbis ott vettem észre. Egyébként ha jól látom, összesen 4 személytől érkeztek a válaszok.)
Én csak ezért járok ide. Röhögni a sok hülye kérdésen és olyan okosnak érezni magam utána.
A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/9 Időpont 2011-10-20 20:48 Privát üzenet
Okosnak érzed a válaszok után magad ? :)
Ez talán érdekelhet. Egyetemi könyv a sejthalálról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!