Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyi egy multiméter belső...

Mennyi egy multiméter belső ellenállása áramméréskor?

Figyelt kérdés
Igazából az MX 25-304 belső ellenállása érdekelne, 200 mA-es méréshatárnál. Kimértem, és nekem az jött ki, hogy 0,1 Ohm, de szerintem ez picit sok. Tud valaki konkrét számokat írni? Nem csak tipeket, mert elég fontos lenne...
2009. dec. 6. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem olvastam a multiméter dokumentációját, de én elhiszem ezt a 0,1 Ohm-os értéket... sokkal kisebb, mint az áramkörben valószínűleg szereplő ellenállások, és még több amperes méréstartományban sem melegedne tőle nagyon gyorsan a műszer.
2009. dec. 6. 15:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a dokumentációt nem tudom elérni sehol sem...
2009. dec. 6. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha konkrétan érdekel mérd meg az adott méréshatárra vonatkozó feszültséget a műszer mérőcsúcsain egy precíziós voltmérő műszerrel, Az áram annyi, amennyit ugye mér. A mérésed pontosságát a mért műszered mérési pontossága határozza meg. Azért a csúcsain, hogy a vezetéket is belemérd (ha még pontosabb adat kell, külön mérd meg a vezetékeken eső feszültséget is, de ekkor már valószínűleg nem lesz elég a mért műszer pontossága, és precíziós árammérőre is szükséged lesz). Én sem tartom különben a 0.1 ohm-ot soknak ezen a méréshatáron. Sajnos a neten nem találtam infót a gyári értékekre és a pontosságára sem :( amúgy biztosan lenne eltérés műszer és műszer közt, hiába is írnánk konkrét értékeket
2009. dec. 7. 14:22
 4/4 ToXeN ***** válasza:
Én valahol olvastam hogy 0,067 Ohm, de persze nem egy ilyen műszernek, azt az eltérést meg kevés műszer mutatja, ezért kaptál te 0,1 Ohmot kerekít a műszer, meg olyan kicsi hogy nem sok mindent tud vele kezdeni.
2009. dec. 10. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!