Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kb. mennyi ideig felismerhető...

Kb. mennyi ideig felismerhető a földfelszínen egy meteorkráter?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez éghajlati viszonyoktól függően változik.

Mondhattok egy általános becslést, vagy egyes klímarégiókra lebontva is.

2009. dec. 5. 15:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Erre nagyon nehéz pontosan válaszolni,mert relatív maga a kérdés.Attól is függ hogy mekkora meteor illetve a kialakult kráter mérete. 1m?10m?/100m?1km?10km? esetleg még nagyobb ?
2009. dec. 5. 18:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát, én elsősorban kilométeres nagyságrendben mérhető kráterekre gondolok.

Tehát úgy 500 méteres átmérő felett.

2009. dec. 5. 18:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A növényzet pillanatok alatt visszanő(10-50 év),maga a kráter mélyedése az 200.000-500.000 évre tippelek 500M-es kráter esetén. A mexikói yukatan félszigetnél lévő óriás krátert(Chicxulub kráter) egy 10 km aszteroida hagyta,immár 65 millió évvel ezelőtt,és még ma is látszódik speciális képeken(műholdas felvételek).De egy geológus biztosan többet tudna mondani ezekről.
2009. dec. 5. 19:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Pont ez az. Hogy speciális felvételen.
2009. dec. 5. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:
De hát ez egy folyamat...nem úgy van hogy letelik 499.999 év Dec.31-nap .....még látszik, aztán "holnap" már semmi nyoma.Maga a nyom eltűnése egy sok tízezer éves folyamatos erózió munkája. Lehet a válasz az,hogy a laikusnak már 50 év és nem veszi észre a kinőtt erdőtől a krátert,. Lehet 200.000 év és 1 geológus még megmondja, és eltelik 50 millió év és egy szuper műholdas képen még 1-icipicit még mindig látszik.
2009. dec. 5. 19:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Persze, persze.

Bocsánat. Nem így értettem.

Csak azt akartam kifejezni, hogy a kérdésem arra irányult, hogy ha ott állsz a felszínen, vagy levegőből nézed, akkor mennyi idő elteltével ismerheted fel.

Amúgy a válaszod nagyon hasznos volt és köszönöm

2009. dec. 5. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!