Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 10, 00 cm3 sósav-oldatot...

10, 00 cm3 sósav-oldatot titrálunk NaOH oldattal,11,20 cm3 fogy, mi a NaOH oldat koncentrációja?

Figyelt kérdés
Már elfelejtettem a titrálást és holtbiztos hogy most nem állok neki átböngészni a füzeteimet... valaki segítene gyorsan..? köszi

2014. jan. 11. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát őőő, érdekes feladat, szerintem még kellene fog a sósav-oldat koncentrációja:

NaOH + HCl = NaCl + H2O

c1*V1=c2*V2

c1*0,01=0,0112*c2

Ha tudod mennyi a sósav-oldat koncentrációja, akkor helyettesítsd be a c1 helyére.

2014. jan. 11. 18:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak megerősíteni tudom az első válaszolót, tényleg kellene a sósav koncentrációja, anélkül nem tudod megcsinálni.

(A titrálásnak különben is az a lényege, hogy vagy a lúgnak vagy a savnak a koncentrációja ismert, ennek ismeretében tudod kiszámolni a másikét.)

2014. jan. 11. 18:35
 3/3 A kérdező kommentje:
igen, mindkét dolog furának tűnt (no koncentráció és a mérőoldatra kérdeznek rá) de közben kiderítettem hogy hibás volt a feladat. köszi azért :)
2014. jan. 11. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!