Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért marad (jóval! ) hosszabb...

Miért marad (jóval! ) hosszabb ideig meleg a mikrózott étel ha kisebb teljesítményen hosszabb ideig tart a kezelés, mint ha nagy teljesítményen rövidebb ideig?

Figyelt kérdés

A két esetben ugyanolyan (tömegű, víztartalmú, állagú, stb......) minta ugyanakkora teljesítményt kapott (számítás útján meghatározva).


Nem tesztkérdés, valóban nem tudom a választ.



2014. jan. 7. 15:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Mert ha nagy teljesítményen rövidebb ideig, akkor egyenetlen a melegítés, és a "forró" részek relatíve gyorsan hűlnek,

nagy a hőveszteség, valamint lassú melegítésnél a tányér is jobban melegszik.

2014. jan. 7. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Logikus! Köszi :)
2014. jan. 9. 00:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!