Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » ELTE biológia MSC. Képzés...

Candidaalbicans kérdése:

ELTE biológia MSC. Képzés milyen? Megéri oda jelentkezni, én molekuláris biológia szakirányra mennék vagy genetika, immunológia. Valaki valamilyen tapasztalatot megosztana velem?

Figyelt kérdés

2013. dec. 27. 23:16
1 2
 11/15 proxilla frez válasza:

Nalunk az immuntanszeken mindenki azt mondja, hogy nagyon konnyu az msc.

A gyogszerugynokos emberkehez szolnek: szerintem ez eleg nagy kamu, vagy ha meg megsem, akkor a gyogyszergyarak ritka hulyek. Bscn hasznalhato tudas kb 20% annyi se, ha nincs molbi laborod. Az elte pont hogy a nem-alkalmazott tudomanyokat nyomatja: rendszertan okologia, lexikalis tudas literszamra, es szinte semmi, amit egy gyogyszergyar ugynokekent tudnal hasznalni. Pl tengeri csillagok rendszertana, korallkepzodes, meg a tobbi ilyen vizes bizbasz odavissza, amikor ki van hangsulyozva, hogy itt a hazai florat es faunat oktatjak. Kis hazank partjait mar reg nem mossa harom tenger. A novenrendszertan kiborito: tobb szazezer eve kihalt osgazok rendszertana, latinul, kisujjbol. Fennhejazo idiota hozzaallas, es a tananyag legnagyobb reszet barmikor elerheted a neten, mikozben a diaksag jo resze nem erti, hogy kell pht szamolni, mi az a logaritmus, mire valo az sds page stb., hogyan kell cikket keresni, hivatkozast irni. Az elte biologia bsc egy nagy, ritka szemet, de nagyon hatekony szuro, igy mscre tenyleg csak a legelszantabbak maradnak. Kozben evente atlag 200 diakkal tolnak ki. Cserebe az msc meg alom kb.

(Iden vegzek, szoval nem valami kibukott kesergo vagyok, akinek savanyu a szolo)

2014. febr. 19. 15:33
 12/15 anonim válasza:

Na latom hogy megy a propraganda az eltenek....

azert szegedet ne probaljuk meg leirni, mert ott havi szinten publikalnak a sciencbe és 33 if -es cikkeket adnak ki. egy egyetem szinvonalát pedig ezek határozzák meg.

ekkora légből kapott marhaságot se hallotam még hogy az elte kinál olyan spec biosz képzést amivel gyógszerügynöként elhelyezkedhetsz. hülyeség!!! a kulcsa az egész dolognak, hogy egy jó szakdolgozó helyet keress, ott sajátithatsz el minden kisérletet. na és az lesz az igazi tapasztalat, amikor bsc-n megkezdve mar a masodik évtől kisérletes szakdogát írsz. ezek lesznek az igazi tapasztalatok, hogy megtudsz csinalni mindenfele festési technikát, tudsz immunózni blottolni, értesz a patch clamp kisérletekhez etc etc...

2014. ápr. 13. 23:26
 13/15 anonim válasza:

ELTE biológia: az arcra osztályzás kapcsán én csak egy olyan tanárral találkoztam, aki ezt tette (és balszerencsék sorozata miatt össze is rúgtam vele a port véletlenül). De ha tudod a tananyagot oda-vissza akkor rendesen leosztályoz (max. 4-est kapsz ötös helyett).

Első félév szerintem könnyű volt (bár itt is volt sok bukó), de igazából a 2. és 3. félév a legnehezebb, és itt a NAGYON nehezet képzeld el :)

Túl lehet élni és nekem a legnagyobb pozitívum az volt, hogyha van egy terület ami már most tudod hogy érdekel, becsöngethetsz a tanszékhez, hogy mutassák be neked és ha tetszik akkor megmutatják/tanítják a dolgokat is (ez még több tanulást jelent).

A tanárok mind kedvesek, minden kérdésedre válaszolnak akár egész szünetben és az egész szakot imádom :D

2014. ápr. 15. 22:59
 14/15 anonim válasza:

En csak annyit tudok mondani, hogy elsos szegedi hallgato vagxok(biosz) es imadom! Mindig halat adok, hogy hallgattam par eltesre, es ide jottem! Masik, hogy nagyon sokan jelentkeznek at elterol szegedre! Ott pl bsc-n nem lehet szakosodni, amig szegeden mar 3. Felevtol molekularis biosz meg genetika iranyaba szakosodhatsz!!!! Szegeden a legjobb a biokemia mo-on! Ez teny!

A baratnom szinten elsoeves csak o az elten, es amikor meseli mi a kovetelmeny sokszor csak mosolygok!:)

2014. okt. 14. 19:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Azert tegyunk emlitest a Debreceni AOK Molekularis Biologia mesterszakarol is:)

Nagyon klassz a kepzes, kivalo lexikalis tudast is nyujt, am nem konnyu. Az AOK iranyitja az egeszkepzest, s mindenkit buzditanak a PhD ra (lenyegeben az orvosi intezetekben levo phd hiany miatt jott letre ez az egesz kepzes).

Csak ajanlani tudom, szamos szakirany kozul lehet valasztani s egy allasinterjuban akarhogy is nezzuk, jol mutat a diplomaban, hogy az AOK-n vegeztel ;)

2014. okt. 26. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!