Az energiának van tömege?
"Ha egy rugót megfeszítesz, nagyobb lesz a tömege. "
Ez milyen hülyeség már ? :D
Az energiának nincs tömege csak egymásbaalakulnak, ennyi. Fizikus vagytok, én tudom !.
"Az energiának nincs tömege csak egymásbaalakulnak, ennyi. Fizikus vagytok, én tudom !."
Mindig röhögnöm kell az ilyen hozzászólásoktól,aki azzal próbál a véleményének sújt adni,hogy magát fizikusnak,mérnöknek stb. kiáltja ki,gondolván a neten bármit lehet:D
Ha most a sejtanyagcseréről lenne szó te biomérnök lennél
Amúgy lerí hogy nem vagy fizikus,de még szerintem az érettségid sincsen meg belőle
"Az energiának nincs tömege csak egymásbaalakulnak, ennyi."
Amúgy ez önmagában egy értelmetlen mondat. Ez alapján azért nincs az energiának tömege, mert átalakul. Tehát ha teszem azt, 2 liter víz elpárolog, tehát átalakul, más részecskékkel lép kölcsönhatásba, a tulajdonságai megváltoznak, akkor annak a 2 liter víznek nincs tömege...
Te csak szeretnél fizikus lenni..
"Az energiának nincs tömege csak egymásbaalakulnak, ennyi."
Lehet, hogy nem tetszik nektek a válasza, de igaza van.
És mégis, mit jelent az, hogy "egymásba alakulnak"?
Ha pl. egy elektron pozitron pár annihillálódik, akkor ezek szerint eltűnik a tömege, és lesz belőle tömeg nélküli energia? Fenét.
Keletkezik két foton, amiknek szintén van tömege, pontosan annyi, mint az elektron és pozitron tomege volt. Akkor mi alakult át mibe?
"Keletkezik két foton, amiknek szintén van tömege"
Te is fizikus vagy? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!