A négyzetméter szó rövidítésére szokták azt írni, hogy 'nm'?
Figyelt kérdés
Mert az elvileg a nanométert jelenti.2013. dec. 23. 20:15
2/6 anonim válasza:
Tudományban nanométer igen, de a köznyelvben, vagyis inkább közirományban elterjedt a négyzetméter rövidítésére is pl lakáshirdetésekben, ahol korlátozott a rendelkzésre álló felület, így mindent amit lehet rövidítenek.
3/6 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm :)
Én eddig a m2 rövidítést ismertem, végül is az is pont olyan rövid :)
2013. dec. 23. 20:29
4/6 anonim válasza:
nm -nanométert jelent. Sosem értettem miért olyan nehéz a wordben bekattintani, hogy felső index, vagy kiírni teljesen xDD
5/6 anonim válasza:
Wordben én sem. De próbálj meg pl ide beírni egy felső indexet! Szerintem nem triviális, ha egyáltalán megoldható. Nekem kapásból legfeljebb csak így megy: m^2.
Mint ahogy ha nagyon szigorúan vesszük az m2, azaz "em-kettő" sem a négyzetmétert jelenti tudományosan.
6/6 anonim válasza:
Mivel a GyK Unicode-ot használ, megoldható. Tessék: m². (De én is az 'm^2' formát használom itt a legszívesebben.)
Amúgy a legeslegrosszabb, amit ne kövessetek el sehol se, hogy m² helyett nm2-t vagy nm²-t írtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!