Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért lett ilyen nagy az...

Miért lett ilyen nagy az áramerősség?

Figyelt kérdés

2 db 9V-os elemet párhuzamosan kötöttem össze. Egymás mellé tettem őket ellentétes pólussal. Összekötöttem az egyik (+)-t a másik (-)-al, egy szigeteletlen rézdróttal. Utána ezt az összekötött részt hozzáérintettem a maradt (+) pólushoz és közel 4A áramerősséget mutatott a multiméter.

Előtte amikor csak egy 9V elemnél mértem a két pólus között a áramerősséget csak 0.3 A volt. Miért lett a többszöröse 2 elemnél?

2013. dec. 19. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Csoda, hogy mutatott bármit is, tekintve, hogy rövidre zártad az áramkörödet....
2013. dec. 19. 14:06
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

Mi van hova kötve?

Enyhén szólva követhetetlen a leírás.

Ha jól értelmeztem ,az egyik elemet rövidre zártad, a másikat be sem kötötted, mert a negatív pólusára nem is raktál drótot.

Vagy írd le jobban ,vagy rajzolj.

De lehetőleg ne ismételd a kísérletet, mert a képedbe durran a rövidre zárt elem.

2013. dec. 19. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:

"képedbe durran"

Szén-cink vagy alkáli nehezen.... akku legfeljebb.

2013. dec. 19. 16:44
 4/4 Wadmalac ***** válasza:
Nekem már fújt 9 voltos elem olyat, mint a kotyogós kávéfőző. :)
2013. dec. 20. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!