Mi lenne ha a nem-newtoni anyagot összekombóznánk egy golyóálló mellénnyel?
Szerintem nem lehetetlen. Lenne egy rendes golyóálló mellény, alatta pedig kis zacskók (vagy valami hasonló) ezzel az anyaggal megtöltve. Mert ugye puha, folyékony alapállapotban, de ha a golyó nekimegy, bekeményedik.
És több kis zacskó, hogy ne nagyon akadályozza az embert a mozgásban.
Attól függ, mennyi a cucc reakcióideje.
A töltény egy eléggé Q gyors dolog.
Lehet, hogy emberünk már rég lyukas, mire a nem-newtoni zacsi "észbekap".
Ha elég gyors, én mondanék még egy igen praktikus felhasználást: űreszközök védelme mikrometeorok ellen.
wadmalac, a dolognak azt a részét nem érted, hogy a golyót a rendes mellény fogná meg, ez pedig amolyan kis extra.
én azt a részét nem értem a dolognak, hogy mire lenne jó? kényelmi szempont? még nem volt rajtam golyóálló, de nem hiszem, hogy kényelmesebbé tenné, ha egy vízágy is a nyakamban lógna.
"azt a részét nem érted, hogy a golyót a rendes mellény fogná meg, ez pedig amolyan kis extra"
Értem, csak nem hiszem, hogy az az extra több lenne a plusz súlynál. A golyó ütésenergiája valószínűleg átmegy rajta, mire megmerevedik.
az ütésenergia átmegy, de attól nem lesz lyukas 1 ember :)
(kivétel, ha kínai a golyóálló xD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!