Komposztálhatóak-e ezek az anyagok?
-Szárazelem
-Fáradtolaj
-Szárazelem
-,,Lebomló,, feliratos műanyag szatyor
-Újságpapír
-Fűrészpapír
-Feldarabolt toll, gyapjú vagy összemorzsolt cserép
jezusom...
szarazelem, faradtolaj: sulyosan kornyezetszennyezo, veszelyes hulladek, eszedbe ne jusson barmire hasznalni
muanyag szatyor lebomlik, de nem komposztalhato, mert gazza alakul (elparolog)
ujsagpapir szinten nem ajanlott, a nyomdafestek sem tul kornyezetbarat
fureszpapir az mi?
feldarabolt toll, gyapju: nagyon lassan bomlik, mivel szarubol van mindketto, komposztalni alkalmatlan
osszemorzsolt cserep hogy jott ide...? egetett keramia, evezredek alatt sem bomlik le (kb. mintha sodert akarnal 'komposztalni')
Köszönöm szépen a választ!
A fűrészpapírt csak olvastam, szerintem a csiszoló papír szinonimája lehet...
Ahogy az első válaszoló írta, ezek majdnem mind súlyosan környezetszennyező anyagok, az ún. "veszélyes hulladék" kategória.
Az elemeket vidd el a legközelebbi olyan boltba vagy iskolába, ahol van gyűjtőedény. (Az utóbbi években szerencsére már sok helyen van.)
Az újságpapírt és az egyéb papírokat gyűjtsd külön; elviheted a szelektív hulladékgyűjtőbe, ha van ilyen kuka ott, ahol élsz; vagy odaadhatod iskolai papírgyűjtésre. (Ha olajos, zsírkrétás, akkor nem, de a többit igen.)
A fáradtolajat elvileg csak a külön kijelölt helyeken lehet leadni.
A műanyag szatyrokról fogalmam sincs, én kukászacskónak szoktam elhasználni őket.
És még egy, ha már környezetvédelem: sokan nem tudják, hogy a gyógyszerek is veszélyesek; és hogy _tilos_ a háztartási szeméttel együtt kezelni őket. A lejárt gyógyszereket szépen összegyűjtve el kell sétálni a legközelebbi patikáig, ott átveszik.
Mióta? Én még talán a nyáron vittem egy adagot, akkor még átvették... :O
Most próbáltam rákeresni a megszűnésre, de nem találtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!