Hogyan tudom ezt megnézni? Pl. Google Earth-ba vagy WorldWide Telescopba?
Google Earth. Meg akartam keresni neked hogy hol lehet benne koordinátákat megadni, de lusta voltam és inkább csináltam egy kitűzést, amivel meg lehet helyeket jelölni, és átírtam a helyének a koordinátáit. Egyből ki is adta hogy Afrikában van, de akárhogy nagyítottam, nincs ott semmi.
V.Dániel
Nyilván azért nem találtad mert a google erath nem ismeri a II. Ekvatoriális koordinátarendszert. Itt a Rektaszcenzió és a Deklináció van megadva. Előbbi a tavaszponttól való távolság órában megadva, az északi égi pólusról nézve az óramutató járásával ellentétes irányból. Utóbbi pedíg a csillag égi egyenlítőtől mért magassága szögben.
És sajnos én sem ismerek olyan nyílt forráskódú programot amivel ezt megnézhetnéd.
Helyesbíteném az előbbi válaszom...a google earth ismeri, magát a koordinátarendszert, csak koordinátákat nem lehet benne megadni/ill keresni...sry az előzőért..
Én megkerestem a koordinátát és érdekes dolgot tapasztaltam...ez a szelete az égnek ki van takarva:O:S...indulhat az összeesküvés elmélet:D..nézzétek meg: a koordinátái földi rendszerben: -5,99 és -91,62
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!